Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά

ΤΟΠΙΚΑ12.09.2022 | 4:46 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε επίσημα το πρωί της Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, με την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού στις σχολικές μονάδες του νομού Τρικάλων.

Στις 8 περίπου το πρωί ξεκίνησε να ηχεί στα σχολεία το κουδούνι, κηρύσσοντας την έναρξη του νέου διδακτικού έτους.

Πέραν των μαθητών και εκπαιδευτικών στους Αγιασμούς των σχολείων παραβρέθηκαν πλήθος φορέων του νομού, καθώς και γονείς.

Από το Δήμο Μετέωρων κήρυξε την έναρξη του νέου διδακτικού έτους, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Τρικάλης. Επισκέφτηκε 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, στο 2ο Νηπιαγωγείο Καλαμπάκας, 2ο, 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας και στο 1/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Διάβας.

Στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του Δ.Σ. Διάβας τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος, ενώ παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος και ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Μπουτίνας.

Ο διευθυντής απηύθυνε χαιρετισμό προς τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, τονίζοντας πως βρισκόμαστε στην έναρξη ενός νέου συναρπαστικού ταξιδιού προς τη γνώση και τη δημιουργία.

Σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τέλεσε τον Αγιασμό, ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, ευχόμενος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μια ευλογημένη και καρποφόρα χρονιά.

Ο επίσημος Αγιασμός της Διεύθυνσης Δ.Ε. Τρικάλων τελέστηκε στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο -Λύκειο στις νέες του εγκαταστάσεις, παρουσία όλων των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων. Παρευρέθηκαν οι βουλευτές της περιοχής κα Κατερίνα Παπακώστα και κ. Σάκης Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μιχάλης Λάππας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ντίνος Μπάρδας, κ.α.

Ο Διευθυντής της ΔΔΕ Τρικάλων κ. Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή του καθώς παρευρέθηκε στην επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς από τη νέα του θέση, ως Διευθυντής Εκπαίδευσης και παράλληλα ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης