Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Ξεκίνησε το τμήμα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ09.01.2020 | 4:12 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Η περιοχή μας έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας από τους πιο σημαντικούς και δυναμικούς τουριστικούς προορισμούς. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται στον κλάδο των τουριστικών υπηρεσιών γεγονός που καθιστά ακόμη πιο πολύτιμη τη δράση του Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και την επιτυχία να καταφέρουν να λειτουργήσουν στα Τρίκαλα το τμήμα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου του οποίου ο ρόλος ήταν καταλυτικός στην κατεύθυνση αυτή κ. Γιώργιος Ανδριόπουλος τόνισε με αφορμή την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μετά από συνεχείς αγώνες τα τελευταία χρόνια καλωσορίζουμε στα Τρίκαλα την έναρξη σχολής μετεκπαίδευσης τουριστικών επαγγελμάτων. Ένα σημαντικό γεγονός στον τομέα επιμόρφωσης των συναδέλφων μας».

Τι διασφαλίζει η Σχολή;

Πρόκειται για έναν κύκλο εκπαίδευσης που θα δώσει τη δυνατότητα πτυχίου σε εργαζόμενους ξενοδοχείων και στον κλάδο επισιτισμού ενώ παράλληλα προβλέπεται και επιδότηση.

Τα προγράμματα μετεκπαίδευσης και επανακατάρτισης απευθύνονται σε όλους τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού με 33 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ρόδος, Κέρκυρα, Άγιος Νικόλαος, Ηράκλειο, Ναύπλιο, Λουτράκι, Πύργος, Καλαμάτα.

Στόχος των προγραμμάτων είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους εργαζομένους σε τουριστικές δομές και η κατάκτηση αντίστοιχων δεξιοτήτων.

Στα Τρίκαλα εντάχθηκαν 50 άτομα ηλικίας 20-55 ετών, οι οποίοι αποδεδειγμένα (μέσα από τα ένσημά τους) είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι του τουριστικού κλάδου και το σεμινάριο θα διαρκέσει σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο 380 ώρες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ