Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Ξεκινούν νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας 15 εκατ. ευρώ

ΤΟΠΙΚΑ26.02.2021 | 6:55 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Νέα αντιπλημμυρικά έργα ύψους 15 εκατ. ευρώ ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην κοίτη του Πηνειού ποταμού στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών που προκληθήκαν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην Π.Ε. Τρικάλων στις 24-25/11/2019 και  9-11/12/2019 – Αντιπλημμυρική προστασία – Ολοκλήρωση καθαρισμού κοίτης στον Πηνειό ποταμό». Το έργο αφορά την αντιμετώπιση προβλημάτων και την αντιπλημμυρική θωράκιση οικισμών και εγκαταστάσεων στις περιοχές των Δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας,  στο τμήμα του Πηνειού ποταμού από την γέφυρα επί της Εθνικής οδού Τρικάλων-Καρδίτσας έως την γέφυρα στα όρια των νομών Τρικάλων και Λάρισας (γέφυρα Κουτσόχερου).

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες ξεκινάμε το επόμενο διάστημα νέες παρεμβάσεις για την ολοκλήρωση του καθαρισμού της κοίτης στον Πηνειό Ποταμό» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Η εποχή επιβάλλει βαθιές επεξεργασίες και συνδυαστικές ολιστικές πολιτικές αντίστοιχες των κινδύνων και των απειλών που μας περιβάλλουν. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να σχεδιάσουμε και να υλοποιούμε δράσεις «χρησιμοποιώντας» τη φύση και τις φυσικές διεργασίες. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ένα πρωτόγνωρο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ ενισχύει την αντιπλημμυρική προστασία στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με επαναφορά του πλάτους των ποταμών στις αρχικές διαστάσεις, αποκατάσταση και ενίσχυση αναχωμάτων και αποτελεσματική διαχείριση και προστασία των οικοσυστημάτων ώστε να συμβάλλουν στη μείωση των πλημμυρών» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Οι εργασίες

Προβλέπονται εργασίες χωματουργικών και τεχνικών έργων όπως:

-Καθαρισμός κοίτης ποταμού από μεταφερθέντα υλικά και επιχώσεις

-Αποκατάσταση αναχωμάτων

-Επισκευή καταστραφείσας επένδυσης αναχωμάτων με συρματοκυλίνδρους

-Κατασκευή επένδυσης αναχωμάτων με συρματοκυλίνδρους, όπου κριθεί απαραίτητο

-Κατασκευή αντιπλημμυρικών προβολών και κοιτοστρώσεων με συρματοκιβώτια

-Προστασία θεμελίων γέφυρας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης