Παρασκευή 08.12.2023 | Εορτάζουν: Πατάπιος

Ξεκινούν τα σχολικά γεύματα σε σχολικές μονάδες του νομού

ΤΟΠΙΚΑ10.10.2023 | 6:00 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Από την Τετάρτη ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων για το σχολικό έτος 2023-24 σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Στο πρόγραμμα θα μετέχουν 20 σχολικές μονάδες του νομού Τρικάλων στις οποίες θα διανέμονται σε καθημερινή βάση 1.219 γεύματα. Η επιλογή των σχολείων έγινε έπειτα από διαγνωστική διαδικασία κι αφού ολοκληρώθηκε η αναδοχή του προγράμματος.

Στο πρόγραμμα φέτος συμμετέχουν κατά σειρά: 9ο, 11ο, 13ο, 14ο, 16ο, 17ο, 18ο, 20ο, 22ο, 24ο, 25ο Δημοτικά Σχολεία Τρικάλων, καθώς επίσης και τα Δημοτικά Σχολεία Βαλτινού, Γλίνους, Διαλεκτού, Κεφαλοβρύσου, Μεγάλου Κεφαλοβρύσου, Μεγάρχης, Παλαιοπύργου, Ράξας, Ριζώματος.

Τα σχολικά γεύματα, ως θεσμός που εφαρμόζεται στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, συντελούν σημαντικά στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας στη μαθητική κοινότητα και ταυτόχρονα βελτιώνουν τις μαθητικές επιδόσεις. Τα πολλαπλά οφέλη του Προγράμματος έχουν θετική αντανάκλαση και στην ανάπτυξη της πρωτογενούς εγχώριας παραγωγής, καθώς τα προϊόντα που επιλέγονται για την παρασκευή των γευμάτων, η οποία γίνεται σε συνεργασία με Επιστημονικούς Φορείς, είναι ντόπια και υψηλής διατροφικής αξίας. Με αυτόν τον τρόπο, προάγεται στη μαθητική κοινότητα η υγιεινή μεσογειακή διατροφή, ενώ παράλληλα διευρύνεται και ο αριθμός των θέσεων εργασίας στις τοπικές κοινωνίες.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί 1.658 σχολικές μονάδες της χώρας και το ποσό που θα δαπανηθεί αγγίζει τις 40 εκ. ευρώ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης