Πέμπτη 28.09.2023 | Εορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

Ξεπέρασε το 52% ο Μαράβας – Μεγάλη ανανέωση φαίνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΤΟΠΙΚΑ27.05.2019 | 6:33 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Εκ νέου δήμαρχος και όπως και στις εκλογές του 2014 από την πρώτη Κυριακή, αναδείχθηκε ο κ. Κ. Μαράβας στο δήμο Πύλης με το συνδυασμό του «Πρώτα ο Άνθρωπος» να ξεπερνά το 52% στην τελική ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων. Ποσοστό, που διατηρήθηκε μέσα στην πενταετία, αλλά με σημαντικές αλλαγές σε ότι αφορά στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης. Όπως εκτιμάται, μιας και η τελική και επίσημη ανακοίνωση των σταυρών ανά υποψήφιο σύμβουλο δεν είναι δυνατόν να γίνει μέχρι τώρα, το 40-50% των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας είναι νέα πρόσωπα με ηχηρά ονόματα να «παίζουν» την είσοδό τους στο δημοτικό συμβούλιο μέχρι και τελευταία στιγμή. Συνεπώς, οι ψηφοφόροι του δήμου Πύλης ναι μεν εμπιστεύτηκαν το συνδυασμό του Κ. Μαράβα, εγκρίνοντας το μέχρι τώρα έργο της δημοτικής αρχής, από την άλλη στράφηκαν σε νέα ονόματα για τη διοίκηση και τη λειτουργία του δήμου Πύλης.

Τα ποσοστά και οι έδρες

Σε ότι αφορά στη διαδικασία των εκλογών και στα αποτελέσματά της, στο δήμο Πύλης ψήφισε το 64,56% των εγγεγραμμένων. Ο συνδυασμός «Πρώτα ο Άνθρωπος» του Κ. Μαράβα έλαβε το 52,03% των ψήφων κερδίζοντας 17 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο. Και ακολουθούν ο συνδυασμός Πύλης Όραμα με επικεφαλής τον κ. Θεόδ. Χήρα, με 24,13% και 8 έδρες. Στην 3η θέση ο κ. Βαλάντης Τσιούτσιας  με το συδνυασμό Πύλης Αξιών με 19,04 % και 6 έδρες και τέλος η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον κ. Βάιο Καλύβα με ποσοστό 4,77% και δύο έδρες.

Ανανέωση εμπιστοσύνης

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους δημότες του Δήμου Πύλης για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους σε εμένα προσωπικά και σε όλο τον συνδυασμό μας «Πρώτα ο άνθρωπος» και την μεγάλη νίκη που μας έδωσαν. Οι δεσμοί μας με όλους ανεξαιρέτως τους δημότες, ήταν και συνεχίζουν να είναι στενοί, αφού μας συνδέουν κοινοί αγώνες, κοινές προσπάθειες και αγωνίες για την ανάπτυξη και το μέλλον αυτού του τόπου» τόνισε ο εκ νέου δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας αμέσως μετά τη νίκη και συμπλήρωσε «Θα είμαι και τη δεύτερη θητεία ο Δήμαρχος όλων των δημοτών και το γραφείο τόσο το δικό μου, όσο και όλων των συνεργατών στη νέα δημοτική αρχή, θα είναι πάντα ανοιχτά στον κάθε δημότη, είτε μας ψήφισε είτε όχι. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους συνεργάτες μου και τους υποψηφίους Δημοτικούς μου συμβούλους, για τον ωραίο, καθαρό και αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα που δώσαμε όλο αυτό το διάστημα. Τέλος ευχαριστώ την οικογένεια μου που στέκεται χρόνια δίπλα μου και στα καλά και στα άσχημα. Τους ευχαριστώ πολύ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου!».

Τα συγχαρητήριά του στο δήμαρχο αλλά και τις ευχαριστίες του προς τους ψηφοφόρους του συνδυασμού απηύθυνε ο κ. Θεοδ. Χήρας καθώς και με τη σειρά του ο κ. Βαλάντης Τσιούτσιας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης