Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Υπάρχει ακόμη χρόνος λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟΠΙΚΑ01.10.2018 | 7:18 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Για το σχέδιο νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση και που αμέσως μετά θα πάρει το δρόμο της κατάθεσης στη Βουλή, τοποθετήθηκαν οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος και κ. Χρήστος Σιμορέλης.

Μιλώντας στην συχνότητα της «Λέσχης» ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε «είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς τους κυβερνητικούς βουλευτές, και οι εξετάσεις που δίνουμε θα πρέπει να οδηγήσουν σε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαστε ακόμα στον σχεδιασμό του Υπουργείου, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και θα πρέπει να αφήσουμε τα γεγονότα να εξελιχθούν». Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ακόμη πως «με τη μέθοδο της πειθούς θα πρέπει να πετύχουμε κάποια καλύτερα αποτελέσματα στον τελικό σχεδιασμό», υπογραμμίζοντας πως θα «κριθούμε από το τελικό αποτέλεσμα».

Για το σχέδιο του Υπουργείου που αφήνει το Νομό με μία Σχολή και ένα Τμήμα μίλησε και ο κ. Σιμορέλης που πρότεινε «να μην βιαστούμε, έχουμε ακόμα αρκετό καιρό μπροστά μας». Μάλιστα, ο κ. Σιμορέλης πήγε ένα βήμα πιο πέρα τονίζοντας πως αν δεν αλλάξει κάτι, ο ίδιος δεν θα μπορέσει να το στηρίξει. «Κι εγώ δεν είμαι πλήρως ευχαριστημένος με αυτό το σχέδιο, και στη σύσκεψη που είχαμε με τον Υπουργό δήλωσα πως αν μείνει ως έχει εγώ προσωπικά δεν θα μπορέσω να το στηρίξω, θα είμαι αρνητικός στην ψήφιση του. Είμαι πάντως αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε κάτι καλύτερο», τόνισε.

Ο κ. Μιχαλάκης

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε στη «Λέσχη» και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, που από την πλευρά του επέρριψε σαφείς ευθύνες για την πορεία του σχεδίου στους 3 τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Περιμένουμε τη συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου, κι αν δεν φέρει κι αυτή η συνάντηση κάτι περισσότερο θα έρθει η κυβέρνηση της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα δώσει τη λύση. Η ευθύνη είναι ακέραιη στους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στον Υπουργό. Εμείς και σαν Δήμος και σαν Περιφέρεια θα πάμε να πούμε και πάλι την άποψη μας. Αν δεν ακουστεί, να πάρουν την ευθύνη οι κυβερνητικοί βουλευτές και ας τους κρίνει ο Τρικαλινός λαός έπειτα», είπε χαρακτηριστικά.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης