Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Υπάρχει καμιά σοβαρή πρόταση για την οικονομία;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ16.04.2019 | 5:47 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

 

 

Κάτι δεν πάει καλά στη δημόσια συζήτηση (ο διάλογος είναι μεγάλη κουβέντα οπότε δυσκολευόμαστε να τη χρησιμοποιήσουμε) σ’ αυτό τον τόπο. Σε κεντρικό επίπεδο, είναι τα σκάνδαλα που σχεδόν μονοπωλούν τη συζήτηση. Τουλάχιστον αυτή που προσλαμβάνουμε εμείς, είτε μέσω των συστημικών ενημερωτικών δικτύων είτε μέσω των social media.  Σκάνδαλα, όπως αυτό της Novartis, αλλά και εκείνο για τα έργα και τις ημέρες (ή καλύτερα τις νύχτες) του Πετσίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας για το πρώτο και αντίστροφα η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ  για το δεύτερο.

Κάπου εκεί ανάμεσα, έτσι για να περνάει η ώρα, λένε και καμιά κουβέντα για την οικονομία.  Όχι τίποτα σοβαρό και σπουδαίο αλλά κανένα τσιτάτο  για να κάνουν ότι δήθεν  ξέρουν και απ’ αυτή…

Πιθανό η συζήτηση για τα σκάνδαλα να είχε κάποιο νόημα, υπό άλλους όρους και προϋποθέσεις. Αν δηλαδή, έβγαινε κάποιο ψύχραιμο συμπέρασμα κι αν πραγματικά  μέσω αυτής της συζήτησης θωρακίζονταν το σύστημα για την αποφυγή ή έστω τον περιορισμό ανάλογων φαινομένων. Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό πως το… σύστημα είναι αυτό που ευνοεί τα σκάνδαλα. Και τα ευνοεί γιατί  έτσι γίνονται business. Αν υπήρχε ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο και αν δεν χρειαζόταν ο κάθε υπουργός να βάλει πλάτη για να γίνουν «δουλειές» τότε πως θα έπεφταν οι μίζες; Και επειδή, υπ’ αυτές τις συνθήκες οι  μίζες έπεφταν, πέφτουν και θα πέφτουν, στον αιώνα τον άπαντα, ας  μας αφήσουν ήσυχους με τα… ηθικά τους πλεονεκτήματα και ας μας πουν καμιά κουβέντα για την οικονομία.  φέρ’ ειπείν, αν  έχουν καμιά σοβαρή πρόταση για να ξεκολλήσει το κάρο της οικονομίας από τις λάσπες , να έρθει καμιά επένδυση της προκοπής, να προκύψουν  θέσεις  εργασίας και όχι ημιαπασχόλησης; Για την ώρα δε φαίνεται να έχουν… Εκτός κι αν τις κρατάνε στο τέλος για έκπληξη!!!

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης