Δευτέρα 01.03.2021 | Εορτάζουν: Ευδοκία, Ευδοκούλα, Ευδοκίτσα, Ευδοκή, Εύη, Παράσχος, Πάρης, Πάρις,Χαρίσιος, Χάρισος, Χαρίσης, Χαρίσα

Τα μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ δε δείχνουν απλώς το δρόμο για την έξοδο από την κρίση αλλά τα ίδια είναι η λύση

Υπάρχει και… κεφάλαιο που έχει ΠΑΤΡΙΔΑ!

ΤΟΠΙΚΑ04.02.2019 | 6:05 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

«Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα» σύμφωνα με τον Μαρξ. Κι όμως, υπάρχουν κεφαλαιοκράτες (κατά την μαρξιστική ορολογία) που έχουν πατρίδα. Και την έχουν όχι απλώς για να την επικαλούνται όταν τους βολεύει πατριδοκάπηλα ίσως, αλλά για να δραστηριοποιούνται σ’ αυτή, προσφέροντας θέσεις εργασίας και συμβάλλονται στην οικονομική σταθερότητα και πρόοδο.

Τέτοιες επιχειρηματίες είναι τα μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ την οποία γνωρίσαμε μόλις το περασμένο Σάββατο με αφορμή την κοπή της πίτας τους, εδώ στα Τρίκαλα και τη φιλοξενία τους (κατά το γεύμα στο «Χάνι») από τον συντοπίτη πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΒΙΟΛΑΝΤΑ Κώστα Τζιωρτζιώτη.

Καμιά πενηνταριά (για την ώρα) επιχειρηματίες που εκπροσωπούν μερικά από τα δυνατότερα ονόματα της ελληνικής παραγωγής, όπως η δική μας ΒΙΟΛΑΝΤΑ, η AGRINO, ο Νιτσιάκος, η ΈΨΑ, η ΛΟΥΞ, η ΒΙΚΟΣ, η Ήλιος κ.α.

Είναι επιχειρηματίες που  έχουν την  έδρα εντός της ελληνικής επικράτειας, είναι κατά πλειοψηφία σε ελληνικά χέρια, συνεργάζονται με ελληνικές επιχειρήσεις για προμήθειες και υπηρεσίες, εφαρμόζουν πιστά την εργατική νομοθεσία, δεν χρωστούν στο δημόσιο και παράγουν υψηλή προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα.

Είναι εξωστρεφείς και παραγωγικές επιχειρήσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας.

Τελικά, οι θεωρίες είναι να αμφισβητούνται… Υπάρχει και κεφάλαιο που έχει πατρίδα. Υπάρχουν επιχειρηματίες που δε θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό της μεγιστοποίησης του κέρδους. Υπάρχουν… κεφαλαιοκράτες οι οποίοι αγωνίζονται κόντρα στις αντιξοότητες και τις αγκυλώσεις του εγχώριου  συστήματος επιμένοντας ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Αυτοί δείχνουν το δρόμο για την έξοδο από την κρίση ή καλύτερα αυτοί είναι η λύση για την έξοδο από την κρίση, όχι μόνο σε οικονομικό. Και ο νοών… νοείτω…

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop