Παρασκευή 01.12.2023 | Εορτάζουν: Θεόκλητος, Ναούμ, Ναούμης, Ναόμι, Ναούμα, Φιλάρετος, Φιλαρέτης, Φιλαρέτη

Υπεγράφη το έργο 50 χλμ. αγροτικής οδοπιοίας σε κοινότητες του Δήμου Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ13.11.2023 | 5:31 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Τρικκαίων κατά τις μετακινήσεις τους για την πρόσβαση στην εργασία τους προσπαθεί να λύσει η δημοτική Αρχή. Μετά και την θεομηνία που έπληξε την περιοχή το περασμένο δίμηνο ο Δήμος Τρικκαίων θα προσπαθήσει να επουλώσει τις πληγές σε 17 κοινότητες μέσω έργων αγροτικής οδοποιίας.

Ένα πολύ σημαντικό έργο για αγρότες και κτηνοτρόφους του Δήμους Τρικκαίων υπέγραψε ο Δήμαρχος Νίκος Σακκάς.

Πρόκειται για την «Αγροτική Οδοποιία Δήμου Τρικκαίων, με προϋπολογισμό 4.593.800 ευρώ και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο κ. Σακκάς υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με τον εκπρόσωπο της εταιρείας «Χατζηγάκης Τεχνική» ΑΕ κ. Γ. Χατζηγάκη.

Το έργο, ιδιαίτερα μετά την καταστροφική πλημμύρα του Σεπτεμβρίου 2023, αποκτά σημασία για τους επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα στον Δήμο Τρικκαίων, προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβασή τους σε χωράφια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, με αυτήν τη μεγάλη εργολαβία, θα γίνουν παρεμβάσεις σε Μεγαλοχώρι, Πατουλιά, Χρυσαυγή, Γλίνος, Πλάτανο, Αγίους Αποστόλους, Ριζαριό, Περδικοράχη, Πύργο, Καρυές, Πυργετό, Φλαμούλι, Γενέσι, Πρίνος, Ξυλοπάροικο, Δενδροχώρι, Διαλεκτό, Μεγάρχη, Κεφαλόβρυσο, Μεγ. Κεφαλόβρυσο.

Με άλλη εργολαβία που υπέγραψε ο κ. Σακκάς τον περασμένο Ιούλιο και προϋπολογισμό 800.000 ευρώ, (εταιρεία «Μάντζιος Παναγιώτης») προωθείται το έργο «Ασφαλτοστρώσεις Α και Β τομέα 2022-2023».

Πρόκειται για εργασίες σε άλλες περιοχές του Δήμου Τρικκαίων, επίσης για πρόσβαση σε χωράφια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης