Παρασκευή 19.07.2024 | Εορτάζουν: Γαρυφαλλιά, Γαριφαλιά, Διός, Δίας, Μακρίνα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Υπέρ γυναικών, κατά ρατσισμού δράση του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δ. Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ21.03.2023 | 6:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ξεχωριστής σημασίας υπήρξε η εκδήλωση που πραγματοποίησε το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Κέντρου Κοινότητας Δ. Τρικκαίων.

Με δεδομένες τις Ημέρες της Γυναίκας και κατά του Ρατσισμού, η εκδήλωση είχε ως τίτλο «Σπάμε τον Κώδικα- Καινοτομία για ένα μέλλον που βασίζεται στην ισότητα των φύλων χωρίς ρατσισμό». Στόχευε, δε, επακριβώς στο να δοθεί ένα σαφές μήνυμα για τις γυναίκες, ενάντια σε ρατσισμό, αποκλεισμούς και υπέρ της ισότητας. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και το πρόγραμμα HELIOS.

Οι γυναίκες που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση διακόσμησαν ένα μεγάλο φυσικό δέντρο στην αυλή του Κέντρου Κοινότητας με ταμπελάκια, στα οποία έγραψαν με μοβ μπογιά συναισθήματα, ιδιότητες, χαρακτηριστικά των ιδίων. Πέντε γυναίκες από διαφορετικές χώρες παρουσίασαν τη θέση της γυναίκας στη χώρα καταγωγής τους καθώς και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα. Μίλησαν για τη ζωή τους, την κουλτούρα τους και για τις ανάγκες τους.

Επιπλέον, αντάλλαξαν πληροφορίες για το γυναικείο ταλέντο, για την προώθηση της ισότητας των φύλων, την ένταξη των γυναικών σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας και την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας των γυναικών σε τομείς υψηλής εξειδίκευσης. Στόχος, το να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στο μέλλον, δημιουργώντας ένα σύστημα γνώσης, ενθάρρυνσης και στήριξης ιδιαίτερα των κοριτσιών και των γυναικών από τη μικρή ακόμη ηλικία και σε όλη την πορεία τους προς την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Νίκος Σακκάς έδωσε έμφαση στη συγκεκριμένη δράση, τονίζοντας το πόσο σημαντική είναι για τις γυναίκες και την άρση των απομονώσεων και διαχωρισμών, με τη συμβολή όλων των δομών του Δήμου Τρικκαίων.

Η κ. Ευγενία Γαλανάκη, δικηγόρος του ΚΕΜ τόνισε ότι αυτές οι δράσεις αναδεικνύουν την ουσιαστική ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου, καθώς ανέφερε και πρόσθεσε την ανίχνευσης αναγκών Γυναικών Προσφύγων και Μεταναστών, την καταπολέμηση παραδοσιακών στερεότυπων και κοινωνικού αποκλεισμού που κρατούν τις γυναίκες πίσω. Ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να τολμούν, να δημιουργούν, να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη όλων μας σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Η ομάδα γυναικών που έλαβε μέρος ήταν ωφελούμενες του ΚΕΜ Δήμου Τρικκαίων, (ευπαθείς ομάδες, όπως πρόσφυγες και μετανάστριες ) που ζουν σε κοινωνικά ευαίσθητες συνθήκες.

Πέντε γυναίκες από διαφορετικές χώρες παρουσίασαν τη θέση της γυναίκας στη χώρα καταγωγής τους καθώς και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα. Μίλησαν για τη ζωή τους, την κουλτούρα τους και για τις ανάγκες τους.

Διατέθηκαν εδέσματα, ενώ μοιράστηκαν φυτά και κονκάρδες σε κάθε συμμετέχουσα της εκδήλωσης.

Το Κέντρο Κοινότητας εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης