Πέμπτη 19.05.2022 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Υπέρ της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ η ΕΣΕΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ09.10.2018 | 4:02 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να καθορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους και όχι από το Κράτος. Πάγια θέση της ΕΣΕΕ παραμένει η σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Αυτό επισημάνθηκε από την πλευρά της ΕΣΕΕ, στη συνάντηση που είχαν χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης και μέλη του προεδρείου της με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση, τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Νότη Μηταράκη, αναπληρωτή τομεάρχη Κοινωνικής Ασφάλισης και τα επιτελεία τους.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι θέσεις της ΕΣΕΕ και οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας σε ότι έχει να κάνει με τα εργασιακά θέματα, την αδήλωτη εργασία, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού, τον ρόλο των θεσμικών εταίρων και τα ασφαλιστικά θέματα, τις ασφαλιστικές εισφορές επιχειρηματιών και εργοδοτών, το ύψος και την διαδικασία απονομής των συντάξεων κ.α.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης