Πέμπτη 28.09.2023 | Εορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ28.11.2019 | 5:06 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με 153 ψήφους υπέρ και 131 κατά, υπερψηφίστηκε το μεσημέρι από την εθνική αντιπροσωπεία το νομοσχέδιο για την ΔΕΗ. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Η συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, κατά την διάρκεια μαραθώνιας χθες συνεδρίασης στην Ολομέλεια (διήρκεσε έως τις 3 τα ξημερώματα σήμερα) όχι μόνο χαρακτηρίστηκε από την έντονη διαφωνία όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης –με διαφορετική επιχειρηματολογία έκαστο- αναφορικά με τα κυβερνητικά σχέδια περί την ΔΕΗ, αλλά και σημαδεύτηκε από υψηλότατους τόνους αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβερνώσα πλειοψηφία και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η αντιπαράθεση αυτή σε κάποιες περιπτώσεις προσέλαβε και ακραία χαρακτηριστικά με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών επιθετικών εκφράσεων εκ μέρους στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή υπήρξε το γεγονός ότι ο κ. Κ. Χατζηδάκης μεταξύ των άλλων που επικαλέστηκε όχι μόνο για να υπεραμυνθεί των κυβερμνητικών επιλογών αλλά και για να αντικρούσει τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε σε έναν κανονισμό που –όπως είπε- είχε υιοθετηθεί επί της προηγούμενης διακυβέρνησης για τμήμα της ΔΕΗ, στον οποίο προβλέπονταν ρύθμιση που σήμερα αποφασίζεται να εφαρμοστεί για το σύνολο της επιχείρησης, προκαλώντας τις εκρήξεις διαφωνίας από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενδεικτική της σφοδρότητας των αντιδράσεων ήταν η εκ μέρους του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Τζανακόπουλου επιλογή να αναφερθεί ακόμα και «στα παιδιά» του κ. Χατζηδάκη: «Κύριε υπουργέ, σταματήστε να λέτε ψέματα στις δώδεκα το βράδυ! Είστε ένας ψεύτης! Παραδεχθείτε επιτέλους ότι σας παραπλάνησαν. Ζητήστε μια συγνώμη σε αυτήν εδώ της Αίθουσα έστω και στις δώδεκα και μισή το βράδυ, για τα παιδιά σας, κύριε Υπουργέ, για να ξέρουν τα παιδιά σας ότι είστε ειλικρινής απέναντι στην εθνική αντιπροσωπία».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης