Τετάρτη 25.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Υπογραφές για έργα του Δήμου Πύλης

ΤΟΠΙΚΑ20.05.2021 | 5:24 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Υπογράφηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και στο Μέτρο με τίτλο «Πρόληψη ζημιών σε δάση εξαιτίας δασικών πυρκαϊών, φυσικών καταστροφών και λοιπών συμβάντων», τα παρακάτω έργα που αφορούν τον Δήμο Πύλης, ήτοι:

1.ΔΑΣΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΚΛΑΔΟΥΤΟΣΚΕΣΙ ΠΥΡΡΑΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑ ΚΑΜΝΑΪΤΙΚΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ: 450.000,00 ΕΥΡΩ,

2.ΔΑΣΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΡΥΑΣ –ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: 4.900.000,00 Ευρώ και

3.ΔΑΣΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑ ΝΕΑΣ ΠΕΥΚΗΣ, ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΒΑΘΥΡΡΕΜΙΩΤΗ, ΤΟΥ ΑΝΩΡΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ- ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: 1.420.000,00 Ευρώ.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας δηλώνει ικανοποιημένος με την εξέλιξη λέγοντας:

«…Είχαμε πει ότι δεν θα αφήσουμε τίποτε στην τύχη. Και στα προγράμματα του ΕΣΠΑ θα είμαστε μέσα και στα προγράμματα του ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ, του ΕΛΛΑΔΑ 1821-2021 και παντού.

Είμαι χαρούμενος με την υπογραφή από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας των τριών αυτών μεγάλων έργων. Έργων που θα αφήσουν την σφραγίδα τους στον Δήμο Πύλης. Και στην Κοινότητα Πύρρας και στην Κοινότητα Νέας Πεύκης και στην Κοινότητα Παλαιοκαρυάς.

Θα γίνουν μικρά φράγματα, θα γίνει διευθέτηση της κοίτης των παραπάνω ποταμών, θα σταματήσει η διάβρωση επιφανειών με την κατασκευή συρματόπλεκτων τοιχίων- ζαρζανέτ και αναδασώσεων.

Ο Δήμος Πύλης στο ορεινό του τμήμα είναι καθαρά δασικός. Με το Δασαρχείο Τρικάλων και τις υπηρεσίες του διαχρονικά έχουμε την καλύτερη συνεργασία. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Επαναλαμβάνω: Βήμα- βήμα, με στόχο – γνώση και εμπειρία προχωράμε. Για να κάνουμε καλύτερη την ζωή των ανθρώπων μας. Γιατί για μας Πρώτα απ΄ όλα είναι ο Άνθρωπος…».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης