Κυριακή 27.11.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Προχωρούν οι διαδικασίες για το έργο 1,2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια

Υπογραφές για τη μελέτη της παράκαμψης Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ28.09.2021 | 6:43 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην αστικοποίηση της περιφερειακής οδού στα Τρίκαλα, από τον κυκλικό κόμβο που κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Μεγαλοχώρι μέχρι το Δέλτα Καλαμπάκας οδηγεί η σύμβαση της μελέτης που υπέγραψε χθες στη Λάρισα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη.

«Αλλάζουμε την εικόνα στα Τρίκαλα με ολοκληρωμένη στρατηγική και  στοχευμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων που χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η μελέτη που υπογράψαμε σήμερα, συνολικού προϋπολογισμού 1.221.146 ευρώ, οδηγεί σε έργο ουσίας με πολλά οφέλη: Βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αλλάζουμε την αρχιτεκτονική εικόνα στην περιοχή, δημιουργούμε συνθήκες μεγαλύτερης ασφάλειας για τους χρήστες της οδού, βελτιώνουμε την κίνηση, δίνουμε μεγαλύτερη αξία στις παρόδιες ιδιοκτησίες. Είναι μια μελέτη χρήσιμη γιατί ο δρόμος είναι επικίνδυνος και έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα. Σήμερα την ευθύνη της καθημερινής συντήρησης του δρόμου και του ηλεκτροφωτισμού έχει ο Δήμος Τρικκαίων.

Αναβαθμίζουμε την περιφερειακή οδό σε μήκος 5,4 χιλιομέτρων, με δρόμο διπλής κατεύθυνσης και διαχωρισμένης κυκλοφορίας, κατασκευάζουμε παράπλευρες οδούς μήκους 10,8 χιλιομέτρων και τουλάχιστον 3 κυκλικούς κόμβους. Αν χρειαστεί στην πορεία θα κατασκευάσουμε και άλλους. Ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη και τις τεχνικές μας υπηρεσίες για τη συστηματική δουλειά τους και το σύνολο των μελετών που προκηρύσσουν. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει τις περισσότερες εν εξελίξει  μελέτες στη χώρα» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Η μελέτη αφορά την εκπόνηση συγκοινωνιακών μελετών στο στάδιο της οριστικής  για το οδικό τμήμα της  Ε.Ο. 6 «Λάρισα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα» και συγκεκριμένα την βελτίωση της παράκαμψης   Τρικάλων από τον  ισόπεδο κόμβο Μεγαλοχωρίου  έως τον ισόπεδο κόμβο Καλαμπάκας, συνολικού μήκους  5,4 χλμ.

Το αντικείμενο της παρούσας μελέτης περιλαμβάνει:

– Τη μελέτη διαπλάτυνσης της υφιστάμενης οδού με διαχωρισμένη κυκλοφορία δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και την δημιουργία παράπλευρων οδών εξυπηρέτησης όπου είναι εφικτό και απαραίτητο.

– Τη μελέτη τριών   ενδιάμεσων ισόπεδων  κυκλικών  κόμβων για τη εξυπηρέτηση ευρύτερων οικιστικών ενοτήτων  αλλά και την σύνδεση των παράπλευρων οδών με την αρτηρία.

Με την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του εν λόγω οδικού τμήματος, που αποτελεί διαπεριφερειακή οδική σύνδεση αλλά και τοπικό δίκτυο σύνδεσης τουριστικών περιοχών, θα εξασφαλιστεί η ταχεία και ασφαλής σύνδεση των πόλεων Τρικάλων και Λάρισας και τουριστικών περιοχών, ενώ μέσω του προτεινόμενου παράπλευρου δικτύου θα εξασφαλιστεί η πρόσβαση και η εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών. Σε κάθε περίπτωση μετά την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται μείωση της χρονοαπόστασης, αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, μείωση του κόστους μεταφοράς, προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση των καυσαερίων, σύνδεση των παραγωγικών και τουριστικών κέντρων με το διεθνές δίκτυο μεταφορών, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη υφιστάμενων και νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παραγωγικών τομέων.

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης