Κυριακή 24.09.2023 | Εορτάζουν: Θέκλα, Κόπρος, Κόπρις, Μυρσίνη, Μυρτώ, Μυρτιά, Μυρτιδιώτισσα, Μύρτα, Μυρσώ, Μέρσα, Αμερισούδα, Αμερσούδα, Αμέρσσα, Αμέρσα, Πέρσης, Περσεφόνη, Πέρσα, Πέρση

Υπογραφή σύμβασης για την ανακατασκευή πεζοδρομίων στην Καλαμπάκα

ΤΟΠΙΚΑ02.05.2019 | 4:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Υπεγράφη την περασμένη Τρίτη η  σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Ιωαννίνων του Δήμου Καλαμπάκας», προϋπολογισμού 330.000,00 €, μεταξύ του Δήμου Μετεώρων και της αναδόχου εταιρίας  «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.»

Το έργο  αφορά τη διαμόρφωση – ανακατασκευή των πεζοδρομίων της οδού Ιωαννίνων  από την είσοδο της πόλης Καλαμπάκας (έναντι αστυνομίας) έως την πλατεία δημαρχείου.

Επίσης, τοποθετείται δίκτυο οδοφωτισμού με φωτιστικά τύπου LED τα οφέλη των οποίων είναι πολλαπλά όπως μείωση ενεργειακής κατανάλωσης, μηδενισμός της ακτινοβολίας, μείωση της θερμότητας, μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχή.

Τοποθετούνται μεταλλικοί επιστύλιοι κάδοι απορριμμάτων έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η καθαριότητα των δημόσιων υπαίθριων χώρων.

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται:

Ποιοτική αναβάθμιση της κατασκευής των δαπεδοστρώσεων, ώστε το έργο να έχει χρόνο ζωής και να αντέξει στην καθημερινή χρήση.

Αισθητική  αναβάθμιση με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Βιοκλιματική αναβάθμιση-μείωση αναπτυσσόμενης επιφανειακής θερμοκρασίας-βελτίωση συνθηκών θερμικής και οπτικής άνεσης. Αντικατάσταση των υφιστάμενων συμβατικών υλικών δαπεδόστρωσης εξασφάλιση των συνθηκών θερμικής και οπτικής άνεσης για τους χρήστες.

Δημιουργείται πόλη ανταγωνιστική.

Αναβαθμίζεται το πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο της περιοχής.

Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής και δίδεται έμφαση στις βασικές ανθρώπινες λειτουργίες επικοινωνίας, κίνησης και άνεσης των χρηστών του πεζοδρομίου.

Οικονομική τόνωση-ανάδειξη ελκυστικής εικόνας-προσέλκυση επενδύσεων.

 

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης