Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Υπογράφονται οι πρώτες αποφάσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ08.05.2024 | 1:05 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Χρηματική αμοιβή έως 3.000 ευρώ θα λάβουν οι πολίτες που «κάρφωσαν»  περιπτώσεις φοροδιαφυγής με «μαϊμού» αποδείξεις και παραποιημένες ταμειακές μηχανές από το κινητό τους τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής «Appodixi».

Με το φοροελεγκτικό μηχανισμό να έχει προχωρήσει στον έλεγχο των καταγγελιών και στην επιβολή προστίμων σε όσους εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής αναμένεται τις επόμενες ημέρες, να υπογράψει τις πρώτες αποφάσεις με τις οποίες θα επιβραβεύονται οι πολίτες που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Τα ποσά που θα λάβουν οι φορολογούμενοι κυμαίνονται από 100 έως 3.000 ευρώ και αφορούν επώνυμες καταγγελίες  οι οποίες κατέληξαν σε έλεγχο και επιβολή προστίμου.

Μέσω της εφαρμογής «Appodixi» έχουν φτάσει στην ΑΑΔΕ 165.149 καταγγελίες με τις 74.892 να είναι επώνυμες και τις 90.257 να είναι ανώνυμες.

Η απόφαση για την καταβολή της χρηματικής επιβράβευσης δεν αναρτάται στο Διαδίκτυο στο Πρόγραμμα «Διαύγεια».

Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή «Αppodixi» αναγνωρίζει το QR Code των ταμειακών μηχανών που έχουν αναβαθμιστεί περιλαμβάνοντας πλέον και την ημερομηνία και ώρα έκδοσης της απόδειξης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης