Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Υποκλοπές: Επιτροπή Θεσμών με συγκρούσεις και αντεγκλήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ28.11.2022 | 6:45 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία (10-9) τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί βίαιης προσαγωγής των τριών επιχειρηματιών που φέρονται να σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό Predator (Λαβράνος, Μπίτζιος, Ντίλιαν) όπως και για την δημόσια μετάδοση της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που κλήθηκαν εκτός τους παραπάνω και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, η ακρόαση του οποίου έγινε χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δημητριάδης απάντησε στις ερωτήσεις που του επέβαλαν τα μέλη της επιτροπής ενώ επικαλέστηκε το απόρρητο μόνο σε θέματα που σχετίζονται με τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ.

Οι τρεις επιχειρηματίες δεν προσήλθαν στην συνεδρίαση καθώς ο μεν ισραηλινός Ταλ Ντίλιαν φέρεται να μην εντοπίστηκε παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου (υπήρξε και σχετικό αίτημα στις προξενικές αρχές της χώρας μας στο Τελ Αβίβ), οι δε Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος βρίσκονται στο εξωτερικό και εμφανίστηκαν πρόθυμοι να απαντήσουν γραπτώς μέσω υπομνημάτων, διαδικασία ωστόσο που η αντιπολίτευση δεν αποδέχεται.

Στην συνεδρίαση υπήρξαν εντάσεις και αντιπαραθέσεις για τα «διαδικαστικά». Μάλιστα σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Θανάσης Μπούρας φέρεται να επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι η συνεδρίαση είναι μυστική καθώς αφορά την ΕΥΠ, με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Κατρούγκαλο να παρατηρεί ότι η θέση αυτή συνιστά ομολογία της κυβερνητικής πλευράς ότι οι κ.κ. Λαβράνος, Μπίτζιος και Ντίλιαν έχουν σχέση με την ΕΥΠ, αντιθέτως με όσα μέχρι σήμερα υποστήριζε, εφόσον αυτοί έχουν κληθεί για το θέμα των υποκλοπών του Predator.

Αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης φέρεται να έκανε λόγο για «συγκλονιστική δήλωση Μπούρα», ωστόσο πηγές της ΝΔ διέψευδαν ότι έκανε τέτοια δήλωση συνδέοντας την ΕΥΠ με το Predator, ενώ λέγεται ότι υπήρξε και νεότερη διευκρίνιση εκ μέρους του.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης