Σάββατο 15.06.2024 | Εορτάζουν: Αυγουστίνος, Αυγουστίνα, Αύγουστος, Αυγούστα, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Υπόθεση μεταναστών στον Έβρο: Μια ακόμη προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία

ΑΠΟΨΕΙΣ18.08.2022 | 5:44 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση των 38 Σύρων Μεταναστών-Προσφύγων στη νησίδα του Έβρου, απασχόλησε έντονα την Ελληνική, αλλά και την Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις των Ελληνικών Αρχών, η νησίδα όπου ευρίσκοντο αρχικά οι Αλλοδαποί, ήταν Τουρκικό έδαφος. Γι’ αυτό και στην παρέμβαση της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η απάντηση ήταν ότι η νησίδα ανήκει στην Τουρκία, η οποία και έπρεπε να χειριστεί την όλη υπόθεση, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης και την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας του 2016.

Βάσει της κοινής δήλωσης Ε.Ε –Τουρκίας, η Τουρκία είναι υπεύθυνη για το χειρισμό αιτήσεων Ασύλου σε Σύριους πρόσφυγες.

Μετά από λίγες μέρες, όλως αιφνιδίως οι Σύριοι μετακινήθηκαν σε έτερη νησίδα, που ανήκει στην Ελλάδα. Και φυσικά η χώρα μας, έπραξε αυτό που επιβάλει ο ανθρωπισμός μας και το Διεθνές Δίκαιο.

Τα ερωτηματικά και οι απορίες, πολλές:

-Πώς προωθήθηκαν στην πρώτη νησίδα (Τουρκική),οι μετανάστες?

-Πώς στη συνέχεια μετακινήθηκαν στη δεύτερη νησίδα (Ελληνική)?

-Ποιοί τους βοήθησαν, τους κατεύθυναν, τους εφοδίασαν με βάρκες κλπ?

-Πώς ένα ολόκληρο σύστημα εγχώριο και Ευρωπαϊκό , στράφηκε μονομερώς κατά της χώρας μας, αντί να δείχνουν τον πραγματικό υπεύθυνο, την Τουρκία; -Πόση δύναμη, χρήματα και επιρροή έχουν κάποιες ΜΚΟ,που κατά σύστημα στρέφονται κατά της χώρας μας, κάνοντας τα στραβά στην κατάφωρη παραβίαση των Διεθνών συνθηκών και την εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού εκ μέρους της γείτονος;

Πέρα από τα παραπάνω ερωτηματικά, είναι απορίας άξιον, πώς η εδώ αντιπολίτευση, κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετεί με τόση ευκολία και ελαφρότητα, τα επιχειρήματα των ΜΚΟ, διαφόρων Δικαιωματιστών κλπ, τα οποία -κατά σύμπτωση -, είναι παρόμοια με τα επιχειρήματα της Τουρκικής πλευράς, όταν οι μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών επιβεβαιώνουν ότι οι Τούρκοι τους μετέφεραν και στις δύο νησίδες!!!!

Άραγε ,επανερχόμαστε στην περίφημη ρήση ΤΣΊΠΡΑ, ό,τι “δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο” και στο “ανοίξαμε και σας περιμένουμε “;

Η προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας μας από εσωτερικές και εξωτερικές δυνάμεις, είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού…

Πολλοί στο εσωτερικό και το εξωτερικό, θα ήθελαν την πτώση της Κυβέρνησης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Όπως θέλησαν και το κατάφεραν, με την Κυβέρνηση ΝΤΡΑΓΚΙ στην Ιταλία.

Ο ίδιος ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, με πρωτοφανή για πολιτικό αρχηγό ξένου κράτους ωμότητα, δήλωσε ότι επιθυμεί αλλαγή Κυβέρνησης στην Ελλάδα… Όπως και ο Ορθόδοξος ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ, στενός φίλος και σύμμαχός του….

Ο Ελληνικός λαός όμως έχει και γνώση και κρίση. Και θα βάλει πέρα και πάνω από όλα, το συμφέρον της Πατρίδας μας, όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης…

Ο θυμόσοφος λαός μας, λέει:

“Κοντά, σιμά είν’ τα Γιάννενα” και

” Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του!!!!

 

Ηλίας Γ Βλαχογιάννης, πρ. Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης