Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Υπόθεση που θυμίζει έντονα Σκριπάλ

ΔΙΕΘΝΗ04.07.2018 | 5:18 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την έκθεσή τους σε τοξική ουσία στην πόλη Έιμσμπερι, που βρίσκεται κοντά στο Σάλσμπερι της Αγγλίας -όπου τον Μάρτιο εκτυλίχθηκε η υπόθεση Σκριπάλ-, η οποία κλυδωνίζει τις σχέσεις της Βρετανίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, με τη Ρωσία.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας ερευνά την υπόθεση, σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία.

«Ένα ζευγάρι δηλητηριάστηκε και δείγματα εστάλησαν στο Πόρτον Ντάουν για επείγουσα εξέταση- πηγές του υπουργείου Άμυνας», έγραψε ο Τομ Νιούτον Νταν στο Twitter.

Η υπόθεση αυτή θυμίζει έντονα αυτή των Σκριπάλ, όπου ο ρώσος πρώην διπλός πράκτορας, ο Σεργκέι, και η κόρη, Γιούλια, του βρέθηκαν τον Μάρτιο δηλητηριασμένοι με νευροτοξικό παράγοντα στην πόλη Σάλσμπερι.

Πέρασαν πολλές εβδομάδες νοσηλευόμενοι σε κρίσιμη κατάσταση στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Σάλσμπερι και παρουσίασαν σταδιακή βελτίωση μέχρι που έλαβαν εξιτήριο.

Το ζευγάρι στο Έιμσμπερι -ένας άνδρας και μια γυναίκα- πιστεύεται ότι είναι περίπου 40 ετών και αρχικά θεωρήθηκε ότι είχαν κάνει χρήση νοθευμένης ηρωίνης ή κοκαϊνης.

Νοσηλεύονται στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Σάλσμπερι, το οποίο παραμένει ανοιχτό, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ όπως επισημαίνει ο συντάκτης της Sun έχουν εμφανίσει παρεμφερή συμπτώματα με τους Σκριπάλ.

Το Έιμσμπερι απέχει 11 χλμ βορείως του Σάλσμπερι.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης