Τρίτη 22.06.2021 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Υπουργική απόφαση για τις κατολισθήσεις στην Πιαλεία

ΤΟΠΙΚΑ26.06.2020 | 6:00 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μετά από δύο χρόνια, και κάτι μήνες, εκδόθηκε η πολυπόθητη, ΥΑ Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./1850/Α325/2020 – Στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση ζημιών λόγω κατολισθήσεων στην Π.Ε. Θεσσαλίας, που αφορά την Αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις κατολισθήσεις του Φεβρουαρίου 2018 σε περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Πρόκειται για διατάξεις που διασφαλίζουν την αποκατάσταση των ζημιών των κτιρίων λόγω των κατολισθήσεων του Φεβρουαρίου 2018 σε περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συγκεκριμένα για το νομό Τρικάλων :

α) στις περιοχές της Τοπικής Κοινότητας Πιαλείας της Δημοτικής Ενότητας Πιαλείων του Δήμου Πύλης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων που απεικονίζονται ως πληγείσες και επαπειλούμενες βάσει του από Ιουλίου 2019 χάρτη οριοθέτησης της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΠΕΧΠ-1), ο οποίος και επισυνάπτεται.

β) στις περιοχές της Τοπικής Κοινότητας Βροντερού της Δημοτικής Ενότητας Αιθήκων του Δήμου Πύλης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων που απεικονίζονται ως πληγείσες και επαπειλούμενες βάσει του από Ιουλίου 2019 χάρτη οριοθέτησης της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΠΕΧΒ-1), ο οποίος και επισυνάπτεται.

γ) στις περιοχές της Τοπικής Κοινότητας Γαρδικίου της Δημοτικής Ενότητας Αιθήκων του Δήμου Πύλης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων που απεικονίζονται ως πληγείσες και επαπειλούμενες βάσει του από Ιουλίου 2019 χάρτη οριοθέτησης της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΠΕΧΓ-1), ο οποίος και επισυνάπτεται.

δ) στις περιοχές του οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου της Τοπικής Κοινότητας Στουρναραίικων της Δημοτικής Ενότητας Πινδέων του Δήμου Πύλης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων που απεικονίζονται ως πληγείσες και επαπειλούμενες βάσει του από Ιουλίου 2019 χάρτη οριοθέτησης της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΠΕΧΑ-1), ο οποίοςκαι επισυνάπτεται.

Οι προαναφερόμενες κατολισθήσεις μετά τις διατάξεις ορίζονται ως φυσική καταστροφή.

Αυτό σημαίνει ότι στις περιοχές που οριοθετούνται με την παρούσα απόφαση χορηγείται από την αρμόδια Υπηρεσία Στεγαστική Συνδρομή (Σ.Σ.) ίση με το κόστος ανακατασκευής ή επισκευής των κτιρίων που έχουν υποστεί βλάβες από τις προαναφερόμενες κατολισθήσεις.Επισημαίνεται ότι η Σ.Σ. ανακατασκευής, δύναται να χρησιμοποιηθεί για αυτοστέγαση (αγορά έτοιμου ή υπό ανέγερση κτιρίου) ή για αποπεράτωση ιδιόκτητου κτιρίου. Μεταξύ άλλων, δικαιούχοι Σ.Σ. είναι οι ιδιοκτήτες/-τριες οι οποίοι/-ες την ημέρα του συμβάντος έχουν την πλήρη ή τη ψιλή κυριότητα κτιρίων, που έχουν υποστεί βλάβες από τις κατολισθήσεις του θέματος και χρήζουν επισκευής ή ανακατασκευής.H Σ.Σ. συνίσταται από 80% Δωρεάν Κρατική Αρωγή (Δ.Κ.Α.) που χορηγείται από την αρμόδια Υπηρεσία και από 20% Άτοκο Δάνειο (Α.Δ.) που χορηγείται από τα Πιστωτικά Ιδρύματα στους/στις δικαιούχους δανειολήπτες/-τριες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στις διατάξεις προβλέπεται η ενίσχυση για σταβλικές εγκαταστάσεις κοκ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop