Κυριακή 04.12.2022 | Εορτάζουν: Βαρβάρα, Ρούλα, Ρίτσα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Βαρβαρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Υποβαθμισμένη η Πύλη λόγω της απουσίας υπηρεσιών

ΤΟΠΙΚΑ05.02.2019 | 6:18 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Όλο και ερημώνει από υπηρεσίες ο δήμος Πύλης με τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες να αναγκάζονται να μεταβαίνουν είτε στα Τρίκαλα για να εξυπηρετηθούν, είτε και στον όμορο δήμο Μουζακίου.

Το νέο πλήγμα έρχεται  από την Εθνική Τράπεζα, που φέρεται να προσανατολίζεται στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της στην Πύλη. Θυμίζουμε ότι προ μηνών είχε κλείσει και το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, με τη δημοτική αρχή τότε να μεταφέρει μοιραία ένα μεγάλο μέρος των συναλλαγών της στην Εθνική.  Για το λόγο αυτό, την Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 π.μ., ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας με την Επιτροπή που συγκροτήθηκε για τον σκοπό αυτό και οι τέσσερις βουλευτές των Τρικάλων θα έχουν συνάντηση με την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, στην Αθήνα.

Σκοπός η έκφραση της ανησυχίας, των διαμαρτυριών και της αγωνίας, επιχειρηματιών, επαγγελματικών ομάδων, συνταξιούχων, αλλά κι όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι για όλα τα προηγούμενα χρόνια για τις συναλλαγές τους εμπιστεύτηκαν την δική τους «Εθνική» Τράπεζα. Στόχος, έστω και την ύστατη ώρα, η άρση αυτής της άδικης απόφασης, από την μεριά των ιθυνόντων  της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Επίσης, για το θέμα, κατέθεσε αναφορά στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Σκρέκας ζητώντας την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών.

Ζητούμενο είναι να γίνει κατανοητό, ότι ο δήμος Πύλης, είναι μια περιοχή ζωντανή όλες τις εποχές του χρόνου με εμπορική και τουριστική δραστηριότητα. Όπως επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής, πολλές δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν όπως για παράδειγμα το Κέντρο Υγείας της περιοχής, δείχνοντας μια συστηματική απαξίωση του δήμου. Μένει να δούμε αν αυτή τη φορά θα εισακουστούν τα αιτήματα της δημοτικής αρχής αλλά και των εκπροσώπων φορέων .

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης