Τετάρτη 31.05.2023 | Εορτάζουν: Ερμείας, Ερμειάς, Ερμεία, Μάγος, Μάγια

Υποβολή πρότασης ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων Δήμου Φαρκαδόνας

ΤΟΠΙΚΑ24.03.2021 | 3:31 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών έκανε ο Δήμος Φαρκαδόνας καθώς εκπόνησε μελέτη κατασκευής για έργο αγροτικής οδοποιίας στις παρακάτω  Τ.Κ. μήκους 12.571,23 μέτρων: Οιχαλία, Πετρωτό, Νομή ,Φανερωμένη, Φαρκαδόνας, Πετρόπορο, Πηνειάδα, Ταξιάρχες, Γριζάνο.

Με την υλοποίηση του έργου εξασφαλίζεται η μονιμότητα της βελτίωσης του αγροτικού οδικού δικτύου της περιοχής, η γρήγορη και ασφαλής κυκλοφορία των αγροτικών οχημάτων και μηχανημάτων και η βελτίωση της προσβασιμότητας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, ακόμα και σε περιόδους δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι: Μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό της 03.03.2021 και των δεκάδων μετασεισμών που ακολούθησαν, ο Δήμος Φαρκαδόνας κηρύχθηκε σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης (Α.Π. 1751/02.03.2021, ΑΔΑ: 6ΖΜΒ46ΜΤΛΒ-Κ4Π, Απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας).

Οι καταστροφές ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς σπίτια, κτήρια και υποδομές υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές ή καταστράφηκαν. Πλήθος κόσμου θα ζουν για αρκετό καιρό σε καταυλισμούς containers.

Η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι η ταχεία αποκατάσταση των πληγέντων (οι οποίοι κατά βάση είναι αγρότες) και η ανάκαμψη της περιοχής. Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος μας, θα εφαρμόσει ένα συντονισμένο σχέδιο, με τη συνδρομή βεβαίως των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας, της Περιφέρειας, αλλά και πλήθους φορέων.

Ο Δήμος μας αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα της λεκάνης απορροής τόσο του Πηνειού ποταμού, όσο και του σημαντικού πλήθους των παραποτάμων του και απορρεόντων σε αυτών ρεμάτων, με αποτέλεσμα να δέχεται κάθε φορά ιδιαίτερα σημαντικούς όγκους υδατικού δυναμικού. Το γεγονός αυτό, καθιστά την περιοχή μας εξόχως ευάλωτη σε καιρικά φαινόμενα όπως οι ισχυρές βροχοπτώσεις.

Δεδομένου των συχνών έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρών, στις αγροτικές οδούς σημειώνονται πολλές διαβρώσεις και καθιζήσεις, οι οποίες συσσωρεύουν όμβρια που δυσχεραίνουν είτε καθιστούν αδύνατη σε ορισμένες περιπτώσεις τη βατότητα αυτών.

Με τις έντονες βροχοπτώσεις προκαλούνται βλάβες στις αγροτικές οδούς, όπως καταπτώσεις, παράσυρση των υλικών διάστρωσης των οδών, καταστροφή των τεχνικών με φραγή από φερτές ύλες και καθιζήσεις των οδοστρωμάτων σε διάφορα σημεία, καθιστώντας την κυκλοφορία των αγροτικών οχημάτων προβληματική.

Με την υλοποίηση του έργου εξασφαλίζεται:

– η μονιμότητα των παρεμβάσεων και η εξοικονόμηση των ετήσιων δαπανών συντήρησης.

– η ταχεία κυκλοφορία των αγροτικών προϊόντων ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, συμβάλλοντας στην αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Η ανάπτυξη της περιοχής περνάει μέσα από τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ενώ όλα τα παραπάνω θα επιφέρουν βελτίωση των συνθηκών και του εισοδήματος του τομέα, σε ένα κεντροβαρή μάλιστα νομό για την αγροτική παραγωγή και την ανάπτυξη της χώρας, όπου τα γεωργικά προϊόντα είναι η σημαντικότερη πηγή των εισοδημάτων των κατοίκων του.

 

Επίσκεψη

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Τρικάλων με τον πρόεδρο κ. Ευάγγελο Κωστίκα και τον Γραμματέα κ. Θεόδωρο Σιακαβάρα.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Σπυρίδωνα Αγναντή και τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Γεωργολόπουλο , παρουσία και του ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Γιώτα, ενημερώθηκαν για τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν αυτή την εποχή τον Δήμο όπως οι πρόσφατοι σεισμοί και οι ζημιές που έφεραν σε οικίες, δημοτικά κτήρια και κατοίκους, η νέα πλημμυρική καταστροφή που έπληξε περιοχές και αγροτικές εκτάσεις του Δήμου , ενώ υπήρξε εκτενής συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό και τα μέτρα που επιβάλλεται να τηρούνται στο θέμα της προστασίας του προσωπικού του Δήμου και την διαχείριση της πανδημίας στα πλαίσια προστασίας της δημόσιας υγείας . Συζητήθηκαν επίσης εργασιακά θέματα σε συνάρτηση με τις συνθήκες και τα μέτρα στην εποχή του Covid-19. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Τρικάλων, είχαν επίσης συναντήσεις και με εργαζομένους στον Δήμο Φαρκαδόνας ενώ ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την αποδοχή της πρόσκλησης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης