Τετάρτη 12.06.2024 | Εορτάζουν: Ονούφριος, Ονούφρης, Ονουφρία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Υψηλός ο αριθμός απατών στη Θεσσαλία

ΤΟΠΙΚΑ15.11.2023 | 5:37 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο αιφνιδιασμός, η άσκηση ψυχολογικής πίεσης και η προσαρμογή στην επικαιρότητα είναι ορισμένα από τα στοιχεία της μεθοδολογίας που ακολουθούν οι παντός είδους απατεώνες για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες με διάφορα προσχήματα.
Οι ενημερωτικές εκστρατείες που υλοποίησε η Ελληνική Αστυνομία φαίνεται ότι απέδωσαν καρπούς, αλλά οι απατεώνες δεν πτοούνται και συνεχίζουν ακάθεκτοι.
Όπως αναφέρει το ertnews, τα στοιχεία που ανακοίνωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, Αστυνόμος Β΄, κ. Πέτρος Παπαδημητρίου, καταδεικνύουν ότι έχουμε μια μείωση που προσεγγίζει το 30% για το 10μηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου χρόνου σε επίπεδο Θεσσαλικής Περιφέρειας.
Πιο συγκεκριμένα τους πρώτους 10 μήνες του 2022 είχαν καταγραφεί 250 απάτες, τελεσμένες και σε απόπειρα στην Θεσσαλία έναντι 117 τους πρώτους 10 μήνες του 2023.
Προς την κατεύθυνση ενημέρωσης των πολιτών για να μην πέφτουν θύματα των απατεώνων η Αστυνομία στη Θεσσαλία συνεχίζει την ενημερωτική καμπάνια της. Ετσι, έχουν δημιουργηθεί, όπως εξήγησε ο κ. Παπαδημητρίου, δύο βίντεο, εκ των οποίων το ένα με διαφάνειες σε μορφή βιβλίου με τις πιο συχνές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι δράστες, καθώς και με χρήσιμες συμβουλές – οδηγίες για την αποφυγή της εξαπάτησης. Το δεύτερο βίντεο είναι ένα παιχνίδι με 7 ερωτήσεις στις οποίες γίνεται ρεαλιστική αναπαράσταση των τεχνικών που χρησιμοποιούν οι δράστες. Τις προηγούμενες ημέρες επίσης, διανεμήθηκαν φυλλάδια με συμβουλές σε πολίτες έξω από εκκλησίες στον Βόλο, ενώ αστυνομικοί επισκέφθηκαν ΚΑΠΗ σε Λάρισα και Βόλο, ενημερώνοντας κυρίως ηλικιωμένα άτομα.
Αντίστοιχες δράσεις προγραμματίζονται και για την υπόλοιπη Θεσσαλία, ενώ ενημερωτικές δράσεις και συμβουλές για την αποφυγή των απατεώνων γίνεται και μέσα από τους λογαριασμούς που διαθέτη η Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας και στα social media.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης