Σάββατο 10.06.2023 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Ζητά αποφασιστικά μέτρα ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας

ΤΟΠΙΚΑ11.12.2020 | 6:51 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Επιστολή προς τον υπουργείο Οικονομικών απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας, την οποία κοινοποιεί στην ΕΣΕΕ, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Τρικάλων και Εμπορικούς Συλλόγους.

Στην επιστολή μεταφέρεται η οριακή οικονομική κατάσταση που βρίσκονται τα καταστήματα και προτείνει σειρά αποφασιστικών μέτρων για να μπορέσουν να σωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι.

Η επιστολή

Κυρίες και Κύριοι,

Σας μεταφέρουμε την οριακή οικονομική κατάσταση των κλειστών και μη, καταστημάτων λιανεμπορίου της πόλης μας.

Παρακολουθούμε τις προωθητικές ενέργειες των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων στα εποχικά, είδη ένδυσης, θέρμανσης, κλπ προϊόντα, που δεν έκλεισαν ΟΥΤΕ μία μέρα από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας, μέσα από τα ΚΛΕΙΣΤΑ καταστήματά μας, με τις υποχρεώσεις των καταστημάτων μας να συσσωρεύονται, χωρίς να έχουμε την παραμικρή ιδέα πως θα πορευτούν τα μικρά καταστήματά μας την επόμενη μέρα αλλά και με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε υπό αυτές τις συνθήκες στον ανταγωνισμό των μεγάλων καταστημάτων, αλλά και στο φόβο του καταναλωτή να κινηθεί μέσα στην αγορά και να καταναλώσει λόγω της πανδημίας.

Πρέπει να σηκώσουμε στην πλάτη μας, έναν ολόκληρο χρόνο που είτε έχουμε κλειστά τα καταστήματα μας είτε η κίνηση είναι απογοητευτικά μειωμένη. Μην ξεχνάτε ότι και τους προηγούμενους μήνες πριν την πανδημία η αγοραστική κίνηση στο λιανεμπόριο ήταν ήδη μειωμένη σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Κάνουμε έκκληση για αποφασιστικά μέτρα για να σωθούν το δυνατό περισσότεροι:

  1. 50% μείωση της απόδοσης του ΦΠΑ για το Δ’ τρίμηνο του 2020
  2. 50% μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές τουλάχιστον για 3 μήνες, Δεκέμβριο μέχρι και Φεβρουάριο
  3. Επέκταση της έκπτωσης του 40% των ενοικίων μέχρι και τον Φεβρουάριο
  4. Διεύρυνση δικαιούχων επιστρεπτέας προκαταβολής 4
  5. Κατάργηση προκαταβολών με τη λογική της επιστρεπτέας όπως έχουν οι επιστρεπτέες 1,2 και 3. Πρέπει να στηριχθούμε με μειώσεις σε υποχρεώσεις αλλά και με ΜΗ επιστρεπτέες επιχορηγήσεις στο βαθμό που είναι αυτό εφικτό και όχι με λογικές χαμηλότοκων δανείων και επιστροφής του συνόλου των ενισχύσεων
  6. Θέσπιση ευνοϊκών ρυθμίσεων για το σύνολο των οφειλών σε ασφαλιστικές εισφορές και εφορία
  7. Επιδότηση του συνόλου των εξόδων αναβάθμισης φορολογικών ταμειακών μηχανών που έγιναν μέσα στο 2020

Τέλος, κάνουμε έκκληση να δώσετε ουσιαστική ώθηση στα καταστήματα λιανικού εμπορίου που είναι κλειστά για πάνω από ένα μήνα, με τον εξής τρόπο:

Για τις πρώτες 10 ημέρες, αφού γίνει άρση του τρέχοντος lockdown σε όλο το λιανεμπόριο, να απαγορευτεί η πώληση διαρκών και εποχικών προϊόντων από τα καταστήματα τροφίμων.

Κατά αυτόν τον τρόπο, θα αποφευχθούν επιπλέον και ο υπερβολικός συνωστισμός σε αυτά τα σημεία που αποτελούν σημαντικές πηγές διασποράς της πανδημίας.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε τα αιτήματα μας καθώς θεωρούμε ότι μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τόσο τους πιο αδύναμους από τους μικρομεσαίους εμπόρους όσο και το σύνολο της αγοράς.

Με εκτίμηση,

Διοικητικό Συμβούλιο Εμπορικού Συλλόγου Καλαμπάκας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης