Κυριακή 04.12.2022 | Εορτάζουν: Βαρβάρα, Ρούλα, Ρίτσα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Βαρβαρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Ζήτω η γνήσια και ανόθευτη λαϊκή ετυμηγορία…

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ05.02.2019 | 5:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το ό,τι η πολιτική δεν είναι για αγίους δεν χρειαζόταν να το  γράψουμε εδώ. Το ξέρουν  και οι… πέτρες. Στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει το… ποδοσφαιρικό «τον παίζεις τριπλή παραλλαγή και τον χάνεις…».

Κάτι ανάλογο ζούμε κι αυτές τις προεκλογικές (πονηρές) μέρες με υποψηφιότητες «μαϊμού», που εμφανίζονται για να εξαφανιστούν λίγες μέρες μετά αφού οι υποψήφιοι κέρδισαν αυτό που επιδίωκαν σε κάποιο άλλο εκλογικό μετερίζι! Ναι, ακούγεται κι αυτό στη μικρή μας γωνιά της γης. Για παράδειγμα, λένε πως εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος απειλεί ότι θα κατέβει για δήμαρχος για να εξασφαλίσει ευνοϊκότερες συνθήκες για την εκ νέου υποψηφιότητά του (στήριξη από την ομάδα, από τον εν ενεργεία δήμαρχο και βέβαια εύκολο ψηφοδέλτιο στην περιοχή του), αλλά στην ουσία ούτε καν το σκέφτεται! Με δυο κουβέντες το… παζαρεύει!

Αυτό και άλλα πολλά λένε πως συμβαίνουν εν όψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Μπορεί γι’ αυτά να μην καίγεται καρφί στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που βυθισμένη στα οικονομικά της αδιέξοδα έχει πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί. Μπορεί να είναι ο ορισμός του παλαιοκομματισμού. Μπορεί, μπορεί, μπορεί… αλλά κάπως έτσι διαμορφώνονται οι εκλογικοί συσχετισμοί και κάπως έτσι προκύπτει (δε λέμε εκλέγεται…) το πολιτικό – αυτοδιοικητικό δυναμικό που μας έχει… κατσικωθεί χρόνια τώρα.

Κατά τα  άλλα, ζήτω η γνήσια και ανόθευτη λαϊκή ετυμηγορία…

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης