Κυριακή 29.01.2023 | Εορτάζουν: Βαρσιμαίος, Βαρσάμης, Βαρσαμία, Βαρσάμω, Βαλσάμω, Βαλσαμία

Ζητούν μέτρα οι Τρικαλινοί επιπλοποιοί – ξυλουργοί

ΤΟΠΙΚΑ14.07.2022 | 5:58 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ανοιχτή επιστολή προς τους συναδέλφους του Νομού δημοσιοποιεί το Σωματείο Επιπλοποιών Ξυλουργών και Συναφών Ειδών Ν. Τρικάλων.

Σε αυτή τονίζει:

Όπως είναι γνωστό οι αυξήσεις στην ενέργεια αλλά και συνολικά οξύνθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ωστόσο εκδηλώθηκαν μήνες πριν.

Η αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα και στις πρώτες ύλες έχουν εκτινάξει το κόστος λειτουργίας και παραγωγής των μικροεπιχειρήσεων μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα είδη ξυλείας αλλά κ μετάλλου που χρησιμοποιούμε οι αυξήσεις ξεκινούν από 50% και φτάνουν ως 200% ή και παραπάνω!!!

Ο πληθωρισμός σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τον Μάιο ήταν 11.3% και στο επόμενο διάστημα θα ξεπεράσει το 12%. Τα νοικοκυριά δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Χιλιάδες είναι και οι συνάδελφοι που καλούνται να πληρώσουν μεγάλους λογαριασμούς ενέργειας και παράλληλα καλούνται να εξοφλούν και χρέη που κουβαλούν από το παρελθόν.

Συνάδελφοι όπως φαίνεται οι αυξήσεις ήρθαν για να μείνουν, τα διάφορα μέτρα δεν αφορούν την κατάργηση τους, αλλά την ομαλότερη επιβολή τους και σε κάθε περίπτωση η κερδοφορία των παρόχων παραμένει.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα μέτρα για να ανασάνουμε, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί επαγγελματίες πριν να είναι πολύ αργά!

  • Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων ελεύθερων επαγγελματιών στο μέτρο επιστροφής της ενεργειακής επιβάρυνσης.
  • Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.
  • Καμία διακοπή σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Διαγραφή χρεών στα λαικά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
  • Διαγραφή χρεών από την επιστρεπτέα προκαταβολή με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους επαγγελματίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.
  • Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.

Μονόδρομος για κάθε συνάδελφο, για κάθε επαγγελματία είναι η απόγνωση και η οργή να γίνουν συλλογική δύναμη, να χτυπήσουν τις πραγματικές αιτίες. Είναι μονόδρομος η αγωνιστική διέξοδος για να φέρουμε στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις μας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ