Τρίτη 09.03.2021 | Εορτάζουν: Αέτιος, Αετός, Αέτης, Αετίς, Αετίων, Αετίνα, Βιβιανός, Βιβιάνα, Βιβιανή, Βιβή, Βίβιαν, Ηλιανός, Ιλιάς, Ηλιανή, Ηλιάνα, Λιάνα, Ιλιάνα, Ηλιάννα, Λυσίμαχος, Λυσιμάχη, Ξάνθος, Ξάνθιος, Ξανθιάς, Ξανθούλιος, Ξανθούλης, Ξανθή, Ξανθούλα, Σεβηριανός, Σεβηριανή, Σμάραγδος, Σμαράγδης, Σμαραγδένιος, Σμάρης, Σμαράγδα, Σμαραγδένια, Σμαραγδή, Σμαράγδω, Σμαρούλα, Σμαρώ, Σμαραγδία, Σμαραγδούλα, Σμάρα, Φιλοκτήμων, Φιλοκτήμονας, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα

Ζητούν στάσεις λεωφορείων στην Πύλη

ΤΟΠΙΚΑ13.02.2019 | 4:50 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Η έλλειψη στάσεων λεωφορείων και χώρου που να μπορεί να φιλοξενεί τους επιβάτες, είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί την Πύλη. Ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο και απασχολεί και δεκάδες μαθητές που μετακινούνται με λεωφορεία και αναγκάζονται να περιμένουν εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.

Το θέμα προσπαθεί να λύσει ο δήμος Πύλης, παρά το γεγονός ότι δεν είναι άμεση αρμοδιότητά του, μέσα από την εγκατάσταση στάσεων. Οι στάσεις λεωφορείων, θα ενταχθούν σε πρόγραμμα που ανακοινώθηκε το προηγούμενο διάστημα και αναμένονται μέσω αυτού, οι δήμοι του νομού Τρικάλων, να λάβουν συνολικά 190.000 ευρώ.

Πρόκειται για έργο του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, με τις δαπάνες να προβλέπουν την προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση στάσεων των Δήμων (π.χ. καθίσματα σταθερά ή ανακλινόμενα, φωτισμός, καλάθι αχρήστων), που στόχο έχει τη βελτίωση των εν λόγω υποδομών, και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του επιβατικού κοινού.

Αναμένεται λοιπόν να επιλυθεί το ζήτημα ωστόσο μετά τον Απρίλιο, μιας και η υποβολή προτάσεων για ένταξη στο συγκεκριμένο υπομέτρο, λήγει στα μέσα της Άνοιξης. Το αίτημα βέβαια των κατοίκων είναι δίκαιο κι ενώ έχει επισημανθεί πολλάκις δεν έχει εισακουστεί. Ειδικά σε μια περιοχή όπως η Πύλη,  όπου πολλά παιδιά και όχι μόνο αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται προς άλλες περιοχές για να εξυπηρετηθούν, η στάσεις είναι το λιγότερο που ζητούν.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop