Πέμπτη 18.07.2024 | Εορτάζουν: Αιμιλιανός, Αιμίλιος, Αιμιλιανή, Έμμυ, Αιμιλία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

1.300 δέντρα στο Ληθαίο και στον Αγιαμονιώτη

ΤΟΠΙΚΑ11.04.2023 | 5:20 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αμέσως μετά το Πάσχα ξεκινά η φύτευση των 1.300 δέντρων στον Ληθαίο και τον Αγιαμονιώτη ποταμούς, στα Τρίκαλα. Τη Μεγάλη Τρίτη ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση ζώνης πρασίνου στους ποταμούς Ληθαίο και Αγιαμονιώτη του Δήμου Τρικκαίων», με τον εκπρόσωπο της εταιρείας SOLIS ΑΕ που μειοδότησε στον διαγωνισμό.

Παρέστη και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Τάκης Παζαΐτης.

Το έργο αφορά στον εμπλουτισμό των οχθών των δύο ποταμών με δέντρα που ταιριάζουν στο φυσικό περιβάλλον των Τρικάλων. Το αρμόδιο τμήμα Αστικού Πρασίνου και Περιβάλλοντος είχε εκπονήσει τη μελέτη για τα δέντρα που θα φυτευτούν, ενώ η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, τη μελέτη για την τοποθέτηση των καθιστικών. Διότι το έργο δεν αφορά μόνο σε φύτευση, αλλά και σε δημιουργία χώρων για περίπατο και αναψυχή για τους πολίτες, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται πιο κοντά στη φύση.

Σε πρώτη φάση θα γίνει ο καθαρισμός στα σημεία που απαιτείται, για να ακολουθήσει η τοποθέτηση των αρδευτικών. Ακολούθως και κατά περίπτωση, θα γίνονται οι φυτεύσεις και οι τοποθετήσεις των καθιστικών για τους πολίτες, ώστε οι δύο ποταμοί να είναι επισκέψιμοι και προσβάσιμοι για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Τα 1.300 δέντρα και θάμνοι που θα φυτευτούν, είναι:

  1. Δένδρα (800) σφενδάμου, μουριάς, ιτιάς, καστανιάς, καρυδιάς, κουτσουπιάς, σοφόρας, κυπαρισσιού Αριζόνας, λιγούστρου, φτελιάς, ροβίνιας, λικιδάμβαρης, βελανιδιάς, ιτιάς κλαίουσας, κέλτις, τίλιου, μαύρης πεύκης, μοσχοϊτιάς, παυλώνιας, φράξου μεγάλου, σορβιάς, ιπποκαστανιάς, ταξόδιου, πλατάνου Ανατολικού, σκλήθρου, κέδρου ντεοντάρα
  2. Θάμνοι (500) κυδωνίαστρου αειθαλούς, λαγκεστρέμιας, κάννας, μυρτιάς, λυγαριάς, μαόνιας, κουμαριάς, βιγόνιας, γιασεμιού κίτρινου.

Οι φυτεύσεις θα γίνουν:

– για τον μεν Ληθαίο ποταμό, από τη γέφυρα στην ε.ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων μέχρι τα ΤΕΦΑΑ. Οι φυτεύσεις θα ποικίλλουν ανά περιοχή, για ομοιόμορφη εικόνα ανάλογα με τις ανάγκες.

– για τον δε Αγιαμονιώτη ποταμό, από το ύψος της συνοικίας του Πύργου μέχρι τη συμβολή του με τον Ληθαίο ποταμό, στα νοτιοανατολικά της συνοικίας Αγίας Μονής. Εξαιρείται το τμήμα πίσω από το πάρκο Ματσόπουλου («νησάκι») μέχρι την παραλία «Ζάχαρη», καθώς ήδη υπάρχει χωριστή μελέτη ανάπλασης και αναβάθμισης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης