Παρασκευή 12.07.2024 | Εορτάζουν: Βερονίκη, Βερόνικα, Βέρα, Βερενίκη, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ιλάριος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

280 μαθηματικοί αστέρες λάμπουν στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ21.06.2024 | 8:32 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Το Παράρτημα της ΕΜΕ Τρικάλων βράβευσε Τρικαλινούς μαθητές που διακρίθηκαν σε μαθηματικούς διαγωνισμούς

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κύριος Στεφανής Παναγιώτης, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία, στο έργο και στις αξίες της ΕΜΕ, καθώς και στη χρησιμότητα της μαθηματικής γνώσης στην καθημερινή μας ζωή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Τρικάλων η τελετή βράβευσης των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στους πανελλήνιους μαθητικούς μαθηματικούς διαγωνισμούς κατά το τρέχον σχολικό έτος 2023-24.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν συνολικά 280 μαθητές και μαθήτριες ( 221 από την Πρωτοβάθμια και 59 από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) ως εξής:

Στον 84ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο Ευκλείδης» διακρίθηκαν 11 μαθητές/τριες (7 από τα Γυμνάσια και 4 από τα Λύκεια).

Στον 84ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο Θαλής» διακρίθηκαν 36 μαθητές/τριες (24 από τα Γυμνάσια και 12 από τα Λύκεια).

Στον 6ο Διαγωνισμό Μαθηματικών Ικανοτήτων «Πυθαγόρας» διακρίθηκαν 60 μαθητές/τριες (12 από τα Γυμνάσια και 48 από τα Δημοτικά σχολεία).

Στον 18ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» διακρίθηκαν 173 μαθητές/τριες της Π/θμιας Εκπ/σης (93 από την Ε΄ τάξη και 80 από τη ΣΤ΄ τάξη).

Στους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού δόθηκε από ένα τεύχος του μαθηματικού περιοδικού «Ευκλείδης Α΄», ενώ στους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων δόθηκε από ένα τεύχος του περιοδικού «Ευκλείδης Β΄». Επιπλέον, στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου προσφέρθηκε από τον μαθηματικό κ. Γεώργιο Μήτσιο το βιβλίο του, “Άλγεβρα Α’ Λυκείου”, βοήθημα για την Α΄ τάξη Λυκείου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κύριος Στεφανής Παναγιώτης, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία, στο έργο και στις αξίες της ΕΜΕ, καθώς και στη χρησιμότητα της μαθηματικής γνώσης στην καθημερινή μας ζωή. Αναφέρθηκε επίσης στα οφέλη που αποκομίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες από τη συμμετοχή τους στους μαθηματικούς διαγωνισμούς και πώς αυτά τα οφέλη διαχέονται γενικότερα στην κοινωνία.

Την εκδήλωση, όπου επικράτησε το αδιαχώρητο, παρακολούθησαν περισσότερα από 1.000 άτομα, γονείς, φίλοι και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι χειροκρότησαν θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις επιτυχίες τους.

Η συμμετοχή σε μαθηματικούς διαγωνισμούς είναι κάτι παραπάνω από μια απλή δραστηριότητα ή έναν αγώνα για διακρίσεις. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές μας να αναπτύξουν κρίσιμες δεξιότητες, όπως η κριτική σκέψη, η αναλυτική προσέγγιση, η επιμονή και η επίλυση προβλημάτων. Μέσα από αυτούς τους διαγωνισμούς, οι μαθητές καλούνται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, να αμφισβητήσουν τις γνώσεις τους και να βρουν νέες, καινοτόμες λύσεις.

Η συμμετοχή σε τέτοιους διαγωνισμούς προάγει επίσης το ομαδικό πνεύμα και την αίσθηση της κοινότητας. Οι μαθητές μαθαίνουν να συνεργάζονται, να μοιράζονται ιδέες και να στηρίζουν ο ένας τον άλλον σε έναν κοινό στόχο. Αυτές οι εμπειρίες όχι μόνο ενισχύουν την ακαδημαϊκή τους πορεία, αλλά και τους προετοιμάζουν για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στη ζωή τους.

Η βράβευση είναι η αναγνώριση των κόπων και της αφοσίωσής των μαθητών/τριών και η επιβράβευση της επιμονής  και της αποφασιστικότητάς των να διακριθούν. Το παράρτημα της ΕΜΕ Τρικάλων συγχαίρει από καρδιάς και τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να αγωνίζονται με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη για τα μαθηματικά.

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης