Τρίτη 16.07.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

350 αιτήματα για καθαρισμό οικοπέδων

ΤΟΠΙΚΑ29.06.2024 | 8:33 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Λίγα 24ωρα απέμειναν για τη λήξη της προθεσμίας υποβολής  των δηλώσεων καθαρισμού των οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες τους,  στην πλατφόρμα Ακαθάριστα Οικόπεδα (apps.gov.gr).

Σημειώνεται ότι στους υπόχρεους που δεν υποβάλλουν τη δήλωση, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ.

350 ιδιοκτήτες προχώρησαν στην σχετική διαδικασία.

Πολλοί είναι οι δημότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Τρικκαίων, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

«Αυτή τη στιγμή, 350 αιτήματα κατατέθηκαν στην αρμόδια Υπηρεσία για τον καθαρισμό οικοπέδων» σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου & Ποιότητα Ζωής του δήμου Τρικκαίων Παναγιώτης Ντιντής πολλοί δημότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει λήξει η διαδικασία.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αρκετοί προσέφυγαν δικαστικά επειδή δεν καθαρίστηκαν οικόπεδα που θεωρούσαν ότι ελλοχεύει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Ωστόσο, ο κ. Ντιντής τόνισε ότι σε σχέση με άλλες χρονιές, η κατάσταση είναι πιο ικανοποιητική, αφού οι δημότες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για τον καθαρισμό των οικοπέδων.

Όπως είπε «πολλά οικόπεδα καθαρίστηκαν, κάτι που δε το αντιμετωπίζαμε τις προηγούμενες χρονιές».

Ως γνωστόν, η προθεσμία λήγεις τις 30 Ιουνίου, με τον Δήμο Τρικκαίων προχωρά στον καθαρισμό των οικοπέδων, ενώ ο κ. Ντιντής δεν παρέλειψε να σταθεί και σε ευτράπελα που συμβαίνουν μεταξύ των δημοτών.

«Για παράδειγμα, υπήρξε δημότης που παραπονιόταν, επειδή γείτονας δεν είχε κλαδέψει το δένδρο και έπεφταν τα καρύδια, στη σκεπή και δε μπορούσε να κοιμηθεί.  Δε μπορούμε να μπούμε ανάμεσα στις διενέξεις των δημοτών» υπογράμμισε.

 

Παράταση έως 20 Ιουλίου ζητούν οι ιδιοκτήτες

Νέα παράταση για τα ακαθάριστα οικόπεδα ζητά η ΠΟΜΙΔΑ με επείγουσα επιστολή της προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ.κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και Βασίλη Κικίλια.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα καθώς πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων σχετικά με τον Κανονισμό Πυροπροστασίας για ακίνητα κοντά και μέσα σε δασικές εκτάσεις.

Όπως τονίζει στην επιστολή «επειδή οι ισχύουσες προθεσμίες είναι απόλυτα ανεπαρκείς και η επικείμενη λήξη τους θα αποθαρρύνει τους πολίτες από οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια και προσπάθειά τους, με την παρούσα μας ΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ τις εξής απόλυτα αναγκαίες αλλαγές στις ισχύουσες σχετικές ρυθμίσεις, ώστε αυτές να είναι λογικές, εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές, και να μην αιφνιδιάζουν τους πολίτες, για τους οποίους η συμμόρφωση με αυτές δεν είναι ούτε πάντοτε εύκολη, ούτε δωρεάν, ιδιαίτερα για όσους κατοικούν μακράν από τα περιουσιακά στοιχεία τους:

  1. Την παράταση όλων των ισχυουσών προθεσμιών τουλάχιστον μέχρι την 20ή Ιουλίου 2024.
  2. Τον περιορισμό του προστίμου μη υποβολής δήλωσης καθαρισμού στο ποσό των 100 ευρώ.
  3. Την μη επιβολή του απαράδεκτου προστίμου των 1.000€ ή την άσκηση οποιασδήποτε ποινικής δίωξης χωρίς προηγούμενη έγγραφη ατομική ειδοποίηση του κάθε ιδιοκτήτη οικοπέδου από τον οικείο Δήμο για την υποχρέωση του εντός ρητής προθεσμίας καθαρισμού του οικοπέδου του.
  4. Την άμεση λειτουργία της πλατφόρμας του ΥΠΕΝ για τα κτίρια εντός δασικών περιοχών.
  5. Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής δήλωσης επί μέρους καθέτων ιδιοκτησιών, ώστε ο κάθε ιδιοκτήτης καθέτου να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί και να μην καθίσταται υπόλογος για το ότι οι ιδιοκτήτες των λοιπών καθέτων ιδιοκτησιών δεν έχουν εκπληρώσει τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους.
  6. Τη δυνατότητα διόρθωσης των ηλεκτρονικών δηλώσεων και την προσθήκη πεδίου σημειώσεων.
  7. Την κατάργηση της δυνατότητας υποβολής ανώνυμων καταγγελιών.

Ευαγγελία Κάκια

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης