Πέμπτη 18.07.2024 | Εορτάζουν: Αιμιλιανός, Αιμίλιος, Αιμιλιανή, Έμμυ, Αιμιλία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Αύξηση στις νέες εγγραφές επιχειρήσεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ05.07.2024 | 4:27 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Κατά 15,8% ενισχύθηκε το ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών στο ΓΕΜΗ στο πρώτο εξάμηνο του 2024, φθάνοντας τις 3.787 νέες επιχειρήσεις το 2024, από 3.271 το 2023, επιβεβαιώνοντας ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται θετικά, παρά τις δυσκολίες του εγχώριου και διεθνούς περιβάλλοντος.

Τα πρόσφατα στοιχεία του ΓΕΜΗ για τις εγγραφές και διαγραφές επιχειρήσεων στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) δείχνουν, πιο συγκεκριμένα, ότι οι νέες εγγραφές αυξήθηκαν σημαντικά στις 5.092 τους πρώτους 6 μήνες του 2024 σε σύγκριση με τις 4.646 του αντίστοιχου διαστήματος του 2023.

Παράλληλα, ο αριθμός των διαγραφών διατηρήθηκε σε σχετικά σταθερά επίπεδα, αυξηθείς ελαφρώς από 1.375 στο πρώτο εξάμηνο του 2023 στις 1.385 το 2024. Επιπλέον, οι περισσότερες νέες εγγραφές επιχειρήσεων παρουσιάζονται στον κλάδο των υπηρεσιών, ενώ ακολουθούν οι εμπορικές και οι βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία αυτά, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, τόνισε: «Η σημαντική αύξηση των εγγραφών νέων επιχειρήσεων στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη θετική δυναμική της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Παρά τις δυσκολίες, οι ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να καινοτομούν και να αναπτύσσονται, δημιουργώντας νέες υπηρεσίες και θέσεις εργασίας, ενισχύοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε να τις στηρίζουμε με ευνοϊκές πολιτικές για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και το μετασχηματισμό της παραγωγικότητας».

Την ίδια ώρα, τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης ανέλυσε στο 28ο Annual Government Table του Economist που διοργανώνεται στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ με τον πρόεδρο του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου και τον CEO της Εθνικής Τράπεζας, Παύλο Μυλωνά.

Στον προϋπολογισμό του 2025 ο Κωστής Χατζηδάκης είπε θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. O Υπουργός Οικονομικών είπε ότι τα τελευταία 5 χρόνια η Ελλάδα «χωρίς να γίνει παράδεισος έκανε σημαντικά βήματα μπροστά». «Πάνω από 400.000 συμπολίτες μας που δεν είχαν δουλειά βρήκαν», πρόσθεσε ως ένα παράδειγμα.

Η αλλαγή αυτή επήλθε λόγω της δημοσιονομικής σοβαρότητας και της φιλικής προς την επιχειρηματικότητα στάση της κυβέρνησης, είπε. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο σημείωσε ότι τα σημαντικότερα προβλήματα είναι: κλιματική αλλαγή, μετανάστευση, δημογραφικό και αυξημένος ανταγωνισμός. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Πασκάλ Ντόναχιου, λέγοντας πως είναι «φίλος της Ελλάδας».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης