Τρίτη 16.07.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Αγώνας δρόμου για την εξεύρεση και προμήθεια φαρμάκων

ΤΟΠΙΚΑ15.06.2024 | 8:36 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε αγώνα δρόμου εισέρχονται καθημερινά ασθενείς και φαρμακοποιοί για την αναζήτηση, προμήθεια φαρμάκων και την εκτέλεση συνταγών.

Οι ελλείψεις στα σκευάσματα που παρουσιάζονται στην αγορά για κάθε είδους συνταγές, ταλαιπωρούν απίστευτα και τους επαγγελματίες και τους ασθενείς. Οι πρώτοι αναγκάζονται να απευθύνονται απευθείας στις εταιρείες και να πληρώνουν τοις μετρητοίς προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πελάτες, οι δεύτεροι επισκέπτονται τα φαρμακεία πόρτα – πόρτα για να προμηθευτούν τα απαραίτητα σκευάσματα.

Φάρμακα ταξιδεύουν ακόμη κι από άλλες πόλεις για να καλύψουν τις ανάγκες, ασθενείς απευθύνονται και σε δύο, τρία και τέσσερα φαρμακεία για να εξυπηρετηθούν.

Οι επαγγελματίες είναι σε καθημερινή επικοινωνία με τις φαρμακοποθήκες προκειμένου να εξυπηρετείται ο κόσμος. Εντούτοις, τα αποθέματα που υπάρχουν είναι λίγα.

Η κατάσταση που επικρατεί αποδίδεται από τους επαγγελματίες στις χαμηλές τιμές των φαρμάκων, οι οποίες αυξάνουν το ενδιαφέρον των χονδρεμπόρων για εξαγωγές. Η διαδικασία αυτή των εξαγωγών είναι μία υπόθεση που τραυματίζει την ομαλή λειτουργία μας. Είναι νόμιμη, αλλά προκαλεί προβλήματα.

Εντωμεταξύ πολλοί είναι εκείνοι οι ασθενείς που λαμβάνουν χρόνιες θεραπείες και σπεύδουν στους γιατρούς για αλλαγή φαρμάκων τα οποία είτε είναι δυσεύρετα, είτε το τελευταίο διάστημα έχουν καταργηθεί. Μπροστά στην ταλαιπωρία της αναζήτησης οι ασθενείς επισκέπτονται τους γιατρούς τους, ζητώντας αλλαγή στην φαρμακευτική αγωγή με ίδιας δραστικής ουσίας φάρμακο, το οποίο είναι διαθέσιμο.

Ασθενείς, γιατροί και φαρμακοποιοί ζητούν άμεσες λύσεις προκειμένου να απομακρυνθεί η όποια ταλαιπωρία παρουσιάζεται σήμερα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης