Τρίτη 16.07.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών

ΤΟΠΙΚΑ11.07.2024 | 8:32 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των δημοσίων υπηρεσιών, η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ζητούμενο στην εκπαιδευτική και διοικητική διαδικασία. Για τον λόγο αυτό το πρωί της Τετάρτης διοικητικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και πιο συγκεκριμένα οι κ.κ. Βασίλειος Χαλασιάς, προϊστάμενος Τμήματος Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών και Ιωάννης Μιαρίτης, προϊστάμενος τμήματος Α’ Διοικητικού της Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας, επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Οι δύο προϊστάμενοι ενημερώθηκαν από τον κ. Κωνσταντίνο Δημητρίου, προϊστάμενο Τμήματος Δ’ Πληροφορικής & Ν. Τεχνολογιών της ΔΔΕ Τρικάλων, για την εφαρμογή και την παραμετροποίηση του Συστήματος Διακίνησης Ηλεκτρονικών Εγγράφων (ΣΗΔΕ) που εφάρμοσε πρώτη στη Θεσσαλία από το 2023 η Δ.Δ.Ε Τρικάλων σε επίπεδο διοίκησης, καθώς επίσης και για το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα MyDDE και το ψηφιακό πρωτόκολλο που έχει αναπτύξει το Τμήμα Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της Δ.Δ.Ε. Τρικάλων από τις αρχές του 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη αναπτυχθεί μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δύο Διευθύνσεων Τρικάλων και Καρδίτσας (αφιέρωμα Βίρβου – Μπακάλη με τα δυο μουσικά σχολεία)  και η συγκεκριμένη ανταλλαγή καλών πρακτικών και κοινών δράσεων θα συνεχιστεί για το όφελος της εκπαιδευτικής-διοικητικής διαδικασίας.

Η Δ.Δ.Ε. Τρικάλων η οποία πρόσφατα βραβεύτηκε με το βραβείο Education Leaders Awards 2024 για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, έχει ήδη αποδείξει ότι είναι θετική σε κάθε πρόταση για συνεργασία και ανταλλαγή καλών πρακτικών.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης