Τρίτη 16.07.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

ΕΕΣ: Υγειονομική κάλυψη στο Summer School

ΤΟΠΙΚΑ06.07.2024 | 8:36 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Για 7η συνεχόμενη χρονιά το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΤΕΦΑΑ) πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Summer School: Μαθαίνω μέσα από την κίνηση», για μαθητές από Ά έως ΣΤ΄ Δημοτικού.

Στο πρόγραμμα το οποίο είχε διάρκεια 10 ημέρες από 24 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου συμμετείχαν περίπου 250 παιδιά. Στόχος του προγράμματος ήταν τα παιδιά να εκπαιδευτούν βιωματικά σε θέματα σχετικά με: το σώμα τους, την υγιεινή διατροφή, τη δια βίου άσκηση και τις δεξιότητες ζωής μέσα από την ενασχόλησή τους με αθλητικές (τοξοβολία, κρίκετ, lacrosse, μπάντμιντον, επιτραπέζια αντισφαίριση, αθλοπαιδιές, πάλη, TAEKWONDO, μουσικοκινητικά προγράμματα, κ.α.), παιγνιώδεις και εκπαιδευτικές επιστημονικές δραστηριότητες (ρομποτική, παιδαγωγικά παιχνίδια, δημιουργικό παραμύθι, φτιάχνω το κολατσιό μου, διαλέξεις κ.α.).

Στο πλαίσιο του προγράμματος αξιολογηθήκαν επιλεγμένοι δείκτες, α. υγείας (ορθοσωμικός έλεγχος, δείκτες παχυσαρκίας κ.α.), β. φυσικής κατάστασης (ισορροπία, ευλυγισία, δύναμη κ.α.) και γ. διατροφικών συνηθειών (προσήλωση στο πρότυπο μεσογειακής διατροφής κ.α.) των παιδιών.

Την υγειονομική κάλυψη του εκπαιδευτικού προγράμματος είχε η υπηρεσία Υγείας του Τμήματος με την εκπαιδεύτρια – Νοσηλεύτρια και τους Εθελοντές σε καθημερινή βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια και η συμβολή μας κρίθηκε καθοριστική.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης