Τρίτη 16.07.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ενημέρωση για το έργο της Αντικαρκινικής Εταιρείας

ΤΟΠΙΚΑ12.06.2024 | 8:34 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία πλαισιωμένη από καταξιωμένους και κοινωνικά ευαίσθητους επιστήμονες, συσπειρώνει όλους όσους συμμετέχουν ενεργά στον αντικαρκινικό αγώνα με στόχο την καταπολέμηση του καρκίνου στη χώρα μας.

Βασικοί άξονες των δραστηριοτήτων την Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Παράρτημα Τρικάλων, είναι η ενημέρωση του πληθυσμού, η προώθηση της πρόληψης και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, η ψυχοκοινωνική στήριξη όσων έχουν ασθενήσει και των φροντιστών τους, η επιστημονική ενημέρωση λειτουργών υγείας, η παροχή φιλοξενίας και υγειονομικών υπηρεσιών σε ασθενείς και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς την Πολιτεία. Με σύμμαχο την ιδιωτική και επιχειρηματική αλληλεγγύη, το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Παράρτημα Τρικάλων, είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Σε πανελλαδικό επίπεδο, με την συμβολή όλων των παραρτημάτων και του Παραρτήματος Τρικάλων, η Αντικαρκινική Εταιρεία έχει κατασκευάσει το Κέντρο φροντίδας και αποθεραπείας ασθενών με καρκίνο στην Παιανία, 54 κλινών, και το Κέντρο φιλοξενίας ασθενών και συγγενών τους στην Πυλαία Θεσσαλονίκη, δυναμικότητας 100 κλινών. Σε τοπικό επίπεδο, το Παράρτημα Τρικάλων:

◦ αγοράζει υλικοτεχνικό εξοπλισμό που ζητείται από το νοσοκομείο

◦ ενισχύει οικονομικά (μετά από ενημέρωση της κοινωνικής υπηρεσίας) άπορους καρκινοπαθείς, στους οποίους αναλαμβάνει και την διενέργεια δωρεάν εξετάσεων.

◦ Καλύπτει με voucher τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και ψυχολογικής υποστήριξης καρκινοπαθών.

◦ Λειτουργεί τμήμα γενετικής συμβουλευτικής για κληρονομούμενο καρκίνο.

◦ Οργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια για την πρόληψη του καρκίνου Επιπρόσθετα στις πρόσφατες φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν στην Θεσσαλία, οργανώθηκε από το Παράρτημα Τρικάλων και την Κεντρική Διοίκηση της Αντικαρκινικής Εταιρείας, κομβόι προσφοράς και αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η έκκληση για συνεργασία απευθύνεται συνεχώς και επίμονα προς όλους τους συμπολίτες μας, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο παρελθόν. Η Ελπίδα εξάλλου είναι αυτή… που μαγνητίζει τα βλέμματα!

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης