Πέμπτη 18.07.2024 | Εορτάζουν: Αιμιλιανός, Αιμίλιος, Αιμιλιανή, Έμμυ, Αιμιλία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Έντονος προβληματισμός στην ορκωμοσία του ΤΕΙ

ΤΟΠΙΚΑ05.07.2018 | 6:38 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Έντονος υπήρξε ο προβληματισμός κατά την τελετή ορκωμοσίας προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Τρικάλων. Προβληματισμός που πηγάζει από το γεγονός των εξελίξεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το καταμερισμό σχολών και τμημάτων.

Όπως είναι γνωστό και σύμφωνα με την πρόταση της αρμόδιας Επιτροπής του υπουργείου Παιδείας, τα Τρίκαλα χάνουν το συγκεκριμένο Τμήμα με ότι αυτό συνεπάγεται για την πόλη και το νόμο. Αυτό το γεγονός ήρθε να σχολιαστεί από το δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Ντίνο Μπάρδα καθώς επίσης και τον πρώην νομάρχη Τρικάλων και πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Ηλία Βλαχογιάννη. Και οι τρείς έκαναν λόγο για μια ακατανόητη πρόταση, που δεν βοηθά το νομό, αντιθέτως τον υποβαθμίζει.

Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Γεώργιος Παπαπολυμέρου, συνεχάρη τους πτυχιούχους, ευχόμενος καλή σταδιοδρομία. Τους κάλεσε να συνεχίσουν την προσπάθεια, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους στον συγκεκριμένο τομέα με την παρακολούθηση κάποιου μεταπτυχιακού προγράμματος, δηλώνοντας ότι το ΤΕΙ θα είναι πάντα δίπλα τους και θα παρέχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Χαρούμενος για την επίτευξη των στόχων των φοιτητών που παρέλαβαν τα πτυχία τους, αλλά ταυτόχρονα λυπημένος για πρόταση απομάκρυνσης του ΤΕΙ από τα Τρίκαλα, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση ίσως αποτελεί ένα μνημόσυνο για το τμήματα μετά την πρόσφατη πρόταση, μη παραλείποντας να αναφερθεί στις προσπάθειες που αναπτύχτηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια για την έλευση των δυο τμημάτων.

Κάλεσμα για ανάπτυξη κάθε προσπάθειας που θα κρατήσει το ΤΕΙ στα Τρίκαλα, αλλά παράλληλα θα φέρει κι άλλες σχολές στο νομό απηύθυνε ο κ. Ντίνος Μπάρδας, περιφερειακό σύμβουλος. Εμφανίστηκε προβληματισμένος από τις εξελίξεις, δηλώνοντας ότι ΤΕΙ ωφέλησε ιδιαίτερα την κοινωνία μας.

Έντονα δυσαρεστημένος εμφανίστηκε και ο πρώην νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ένας εκ των ανθρώπων που πάσχισε ιδιαίτερα επί θητείας του για την έλευση του ΤΕΙ στα Τρίκαλα. Ανέτρεξε στο παρελθόν μιλώντας για τις προσπάθειες που αναπτύχτηκαν δηλώνοντας ότι η σύσταση του πρώτου τμήματος αποτέλεσε πολιτική απόφαση ενώ το παρών ακαδημαϊκή, εκφράζοντας την απορία του για την πρόταση να απομακρυνθεί από την πόλη των Τρικάλων, τη στιγμή που στηρίχτηκε από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Κατά την τελετή ορκίστηκαν οι: Χρυσοβαλάντης Αδάμος, Αγγελική Γιαλούρη, Γεώργιος Γιαννακόπουλος, Γεωργία Γκουντούλα, Θεοδώρα Ιγνατίδου, Ηλίας Κάκος, Γιάννος Καλογήρου, Κων/να Καμπέρου, Καννέλα Κεφανοπούλου, Αριστέα Κιούση, Μιχαήλ Κουρσούνης, Άλμα Κρυέζιου, Γεώργιος Κυριακίδης, Αιμιλία Λιάσκου, Ζώγια Μαεργέτη, Δημήτριος Μέτου, Μαρία Μπάρλα, Μάρκος Μπόλη, Αθανάσιος Ντούρλιος, Αλέξανδρος Ππαδάτος, Ελένη Ρίζου, Ελένη Σαμαρά, Ηλιάνα Σιδέρη, Ευάγγελος Σπύρου, Σοφία Χαριτωνίδου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης