Παρασκευή 12.07.2024 | Εορτάζουν: Βερονίκη, Βερόνικα, Βέρα, Βερενίκη, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ιλάριος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Επιτυχημένα έκλεισε το Street Art Festival – Trikala 2024

ΤΟΠΙΚΑ20.06.2024 | 10:41 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Στο Κέντρο Κοινωνικών Δομών μεταφέρθηκε η «τέχνη του δρόμου» στους πολίτες

Και τις δύο ημέρες εμφανίστηκαν καλλιτέχνες που συνέδεσαν την τέχνη με τον δρόμο και τη γειτονιά

Μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές, εικαστικοί – γραφίστες και άλλοι καλλιτέχνες συνεργάστηκαν με δομές Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων και ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία το Street Art Festival – Trikala 2024. Στο Κέντρο Κοινωνικών Δομών μετέφεραν την «τέχνη του δρόμου» στους πολίτες, σε μια δράση που διοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινότητας με τα Παραρτήματα ΚΕΜ & Ρομά, το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και το Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου Τρικκαίων στις 17- 18 Ιουνίου 2024.
Και τις δύο ημέρες εμφανίστηκαν καλλιτέχνες που συνέδεσαν την τέχνη με τον δρόμο και τη γειτονιά. Οι εργαζόμενοι/ες στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων, εκφράζουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους καλλιτέχνες που εθελοντικά, με πνεύμα προσφοράς και αλληλεγγύης, διεγείραν τον νου και το συναίσθημα.
Οι Γιάννης Τρικόπουλος – Κιθάρα και Φυσαρμόνικα, Γιώργος Ντέρης – Τραγούδι, Αλεξάνδρα Παπαηλία – Τραγούδι, Παναγιώτης Μαγκλάρας – Πιάνο, Δημήτρης Λατσάρας – Κιθάρα, που μετέφεραν στο γνώριμο κλίμα της «Σουίτα Art Café»
Τα μέλη της παραδοσιακής κομπανίας Κώστα Αναγνώστου – Κλαρίνο, Τηλέμαχο Παπακώστα – Τραγούδι, Χρήστο Πούλιο – Τραγούδι & Βιολί, Κωνσταντίνο Γκότζια – Λαούτο, Λεωνίδα Πλαστάρα – Ακορντεόν, που που σέβονται τη δημοτική μουσική παράδοση του τόπου μας, προσπαθώντας να τη διατηρήσουν και να τη διαδώσουν στις επόμενες γενιές.
Τη «Ρεμπετολαϊκή ορχήστρα» Λούκας Παύλος, Γιώργος Τσιλιχρήστος, Βαγγέλης Ζαχαράκης, Μαριλού Μπαλατσούκα
Στο festival πραγματοποιούνταν παράλληλη δράση, στην οποία συμμετείχαν όλα τα παιδιά Ρομά και τα παιδιά ωφελουμένων των Κοινωνικών δομών. Η ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση αναδείχτηκε με τη διαμόρφωση ενός ευχάριστου, πολύχρωμου αστικού περιβάλλοντος μέσα από το graffiti που δημιούργησε ο Hoodspirit – Αλέξανδρος Κισκίνης, με τη συμμετοχή παιδιών Ρομά διακοσμώντας τον τοίχο των Κοινωνικών Δομών στο κτήριο του Αριστοτέλη Αντωνίου.
Η χορεύτρια, χορογράφος, performer Ναυσικά Πέππα – Τριαντάρη «άνοιξε» τη δεύτερη μέρα του festival με ένα αυτοσχεδιαστικό σόλο με κεντρικό άξονα τα 4 στοιχεία της φύσης προσφέροντας μας ένα διαφορετικό στοιχειό του σύγχρονου χορού.
Ακολούθησε μουσική από τους «ΕΚΤΟΣ ΠΟΡΕΙΑΣ», μια Τρικαλινή ΡΟΚ μπάντα, με δυνατό ήχο και στίχο, που τη αποτελούν οι Γιώργος Κρικώνης – Φωνή & Κιθάρα, Κώστας Μπαρμπάτης – Κιθάρα, Γιώργος Σούντας – Κιθάρα, Χρήστος Παπαχρήστος – Πλήκτρα, Χρήστος Μπέλλος – Μπάσο, Σωτήρης Σταυρέκας – Τύμπανα.
Ακολούθησε στη σκηνή η «Drums Academy» του Κώστα Μυλωνά προσφέροντας ένα θεαματικό σόου ντραμς….
Οι «The Teasers», το τοπικό συγκρότημα, που δραστηριοποιείται από το 2015, Κατερίνα Μπαρμπαρούση – φωνή, Βασίλης Σαμαράς – Ηλεκτρική Κιθάρα, Κώστας Λάμπας – Ηλεκτρικό Μπάσο, Στέργιος Χάτος – Τύμπανα, Γιώργος Αγγελάκης – Τρομπόνι
Το festival έκλεισε θεαματικά με πολύ χορό και κέφι από τον Dj Akis Tzotzios.

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης