Πέμπτη 18.07.2024 | Εορτάζουν: Αιμιλιανός, Αιμίλιος, Αιμιλιανή, Έμμυ, Αιμιλία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Έρχονται πρόστιμα για αδήλωτες πισίνες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ29.06.2024 | 2:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Πριν από έναν περίπου χρόνο, η Εφορία και ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης ξεκίνησαν να «σαρώνουν» την Αττική αρχικά και μετά όλη τη χώρα για να εντοπίσει αδήλωτες πισίνες. Χρησιμοποιώντας αεροφωτογραφίες κι ένα ειδικό αλγόριθμο «σημάδεψε»  στο δορυφορικό χάρτη  τα μπλε σημεία και στη συνέχεια ξεχώρισε τις πισίνες από τα γήπεδα του μπάσκετ ή του τένις.

Η ΑΑΔΕ, έχοντας πλέον συγκεντρώσει όλα τα δεδομένα βρίσκεται στην επόμενη φάση των ελέγχων. Περιμένει τις πληροφορίες από το Κτηματολόγιο για να «τρέξει» τις διασταυρώσεις στις φορολογικές δηλώσεις προκειμένου  να «ξετρυπώσει» τους φορολογούμενους που έχουν «ξεχάσει» να  δηλώσουν τις πισίνες που έχουν στην κατοχή τους. Όσοι βρεθούν να διαθέτουν πισίνα την οποία δεν έχουν δηλώσει στην εφορία ή την έχουν κατασκευάσει παράνομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με φόρους και πρόστιμα που μπορεί να φθάσουν έως και για 10 χρόνια πίσω.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο διεθνές συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με την τεχνητή νοημοσύνη η φορολογική αρχή δημιούργησε ένα μοντέλο που εντοπίζει όλα τα μπλε που βλέπουμε στο χάρτη, «σαρώνει» τις περιοχές και ξεχωρίζει σε μεγάλο ποσοστό ακρίβειας την πισίνα από το γήπεδο του μπάσκετ.

Με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που είχαν υποβληθεί το 2023, 22.623 φορολογούμενοι έχουν δηλώσει ότι διαθέτουν εξωτερική πισίνα στο σπίτι τους ενώ 345 φυσικά πρόσωπα  εμφανίζονται να διαθέτουν εσωτερικές δεξαμενές κολύμβησης στις κατοικίες τους.

Μέσω των διασταυρώσεων των στοιχείων για τις πισίνες με τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων θα εντοπιστούν οι φορολογούμενοι που έχουν στη κατοχή τους πισίνες αλλά δεν τις εμφανίζουν στην εφορία για να γλιτώσουν το τεκμήριο διαβίωσης και τον ΕΝΦΙΑ ή τις έχουν κατασκευάσει χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη άδεια.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης