Παρασκευή 12.07.2024 | Εορτάζουν: Βερονίκη, Βερόνικα, Βέρα, Βερενίκη, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ιλάριος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Καθυστέρηση στις πληρωμές του «Εξοικονομώ»

ΤΟΠΙΚΑ Χωρίς κατηγορία22.06.2024 | 8:44 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

«Ευελπιστούμε να λυθεί, διότι είναι πολλά τα νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και πολλοί προμηθευτές περιμένουν να πληρωθούν» τόνισε o πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΤΕΕ Αποστόλης Μπαταβάνης

Μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στις εκταμιεύσεις ποσών του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον». Σε πολλές περιπτώσεις, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και έχουν υποβληθεί πλήρεις φάκελοι, η καθυστέρηση στις εκταμιεύσεις είναι μεγάλη.

Αυτή τη στιγμή, «τρέχει» το πρόγραμμα για το 2021 με τις εργασίες να είναι στη φάση της ολοκλήρωσης, ωστόσο, δεν έχουν ακόμα δοθεί τα χρήματα στους εμπλεκομένους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΤΕΕ Αποστόλη Μπαταβάνη το πρόγραμμα είναι σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ οι εργασίες είναι στο στάδιο της χρηματοδότησης.

«Ωστόσο, έχουν παρατηρηθεί κάποια προβλήματα στη χρηματοδότηση. Αυτό το επισημαίνουμε, διότι οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει από το Τεχνικό Επιμελητήριο, αλλά η τελική εκταμίευση ακόμα δεν έχει γίνει. Μιλάμε για ένα πρόγραμμα που άρχισε το 2021, ενώ αυτή τη στιγμή διανύουμε τα μέσα του 2024» τόνισε με έμφαση.

Η έλλειψη ρευστότητας πλήττει και μεγάλη μερίδα προμηθευτών οι οποίοι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών προχώρησαν στις αναγκαίες εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης (αντικατάσταση κουφωμάτων και αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης-ψύξης).

Ο κ. Μπαταβάνης υπογράμμισε ότι σε κανένα πρόγραμμα δεν έχει γίνει εκταμίευση, με αποτέλεσμα οι κλάδοι  που εμπλέκονται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

«Ευελπιστούμε να λυθεί, διότι είναι πολλά τα νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και πολλοί προμηθευτές περιμένουν να πληρωθούν» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΤΕΕ τόνισε ότι αυτά τα πρόγραμμα είναι σημαντικά, διότι δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ανακαινίζουν την κατοικία τους.

Όπως σημείωσε «στην περιοχή μας παρατηρούμε σε χωριά, παλιά σπίτια να έχουν ανακαινιστεί,  αποκτώντας ταυτόχρονα και μια αξία με αποτέλεσμα να μένουν πολλοί κάτοικοι».

Αναμένεται το νέο «Εξοικονομώ»

Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ» έχει ως στόχο τη διευκόλυνση των νοικοκυριών στη βελτίωση της ενεργειακής κλάσης των κατοικιών τους από την εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας πάνω από 30% για κάθε δικαιούχο/κτίριο κατοικίας, μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης κατά τουλάχιστον τρεις ενεργειακές κατηγορίες.

Το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται να βγει στον ψηφιακό «αέρα» το νέο «Εξοικονομώ 2024», με ένα μοντέλο ωστόσο εντελώς διαφορετικό από το τρέχον πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, αλλά και από εκείνα των προηγούμενων ετών.

Λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης