Τρίτη 16.07.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Μαρινάκης: Tο δημοσίευμα του BBC δεν αποδεικνύεται

ΠΟΛΙΤΙΚΗ17.06.2024 | 3:34 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Κάθε καταγγελία ερευνάται και σε επίπεδο δικαιοσύνης. Τα όσα αναφέρονται δεν αποδεικνύονται», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος σε δημοσίευμα του BBC, που επικαλούμενο μάρτυρες αναφέρει ότι το ελληνικό λιμενικό σώμα ευθύνεται για θανάτους παράτυπων μεταναστών.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε έμφαση στην καλή συνεργασία με τις τουρκικές αρχές τον τελευταίο χρόνο, με αποτέλεσμα την εξάρθρωση σημαντικού αριθμού διακινητών.

«Το ελληνικό λιμενικό έχει δείξει την εντελώς αντίθετη εικόνα. Σώζουν καθημερινά δεκάδες ζωές και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν», τόνισε ο κ. Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι η πραγματικότητα έχει διαψεύσει τέτοιους ισχυρισμούς.

Σε δημοσίευμά του με τίτλο «η ελληνική ακτοφυλακή έριξε μετανάστες στη θάλασσα και πέθαναν, σύμφωνα με μάρτυρες», το BBC υποστηρίζει ότι το ελληνικό σώμα έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων μεταναστών στη Μεσόγειο, σε διάστημα τριών ετών, ενώ σε εννέα περιπτώσεις, ρίχτηκαν σκόπιμα στο νερό.

«Οι εννέα είναι ανάμεσα σε περισσότερους από 40 ανθρώπους που φέρονται να έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα τεξαναγκαστικής εξόδου τους από τα ελληνικά χωρικά ύδατα ή της επαναφοράς τους στη θάλασσα αφού έφτασαν σε ελληνικά νησιά, σύμφωνα με ανάλυση του BBC», αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι το ελληνικό λιμενικό σώμα, απορρίπτει κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες για παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το BBC, από τα 15 περιστατικά που εξέτασε, την περίοδο από τον Μάιο του 2020 έως τον Μάιο του 2023, οδήγησαν 43 θανάτους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης