Παρασκευή 12.07.2024 | Εορτάζουν: Βερονίκη, Βερόνικα, Βέρα, Βερενίκη, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ιλάριος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ο Σταϊκούρας για έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ11.07.2024 | 4:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στα έργα αποκατάστασης των καταστροφών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias», σε σιδηροδρομικές, οδικές και σχολικές υποδομές, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο περιθώριο της εκδήλωσης εγκαινίων του νέου Σταθμού Στάθμευσης Φορτηγών της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στο Αερινό.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε πως η έναρξη εκτέλεσης των έργων, που αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο, θα γίνει τελικά το ερχόμενο Φθινόπωρο. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στο καλοκαίρι θα εκδοθούν οι διαγωνισμοί όπως προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο για την υλοποίηση των παρεμβάσεων σε δρόμους και γέφυρες, πρωτίστως για την περιφέρεια Θεσσαλίας, ύψους 900 εκ. ευρώ.

Ταυτόχρονα την ίδια περίοδο θα βγούνε οι διαγωνισμοί για την μόνιμη αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στον βασικό σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα- Θεσσαλονίκη και στους κάθετους σιδηροδρομικούς άξονες, Λάρισα- Βόλος και Παλαιοφάρσαλα- Καλαμπάκα, έργα ύψους 463 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε το κομμάτι των έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Όσον αφορά τα σχολεία στα 33 που χρηματοδοτεί η Ενωση Εφοπλιστών έχουν ήδη ξεκινήσει οι ανακατασκευές και θα ολοκληρωθούν στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2024 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024, ανάλογα με τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ν. Ταχιάος σημείωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, έχουν συνταχθεί τεύχη δημοπράτησης και εντός των ημερών βγαίνει η ΣΑΕ που αφορά στη δέσμευση των συνολικών πιστώσεων για ολόκληρη τη Θεσσαλία, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ. Οι περισσότερες παρεμβάσεις, όπως είπε, αφορούν στο Πήλιο και τον ορεινό οδικό άξονα Καρδίτσας και Τρικάλων. Τα έργα θα γίνουν με το σύστημα μελέτη- κατασκευή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης