Παρασκευή 12.07.2024 | Εορτάζουν: Βερονίκη, Βερόνικα, Βέρα, Βερενίκη, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ιλάριος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Οι ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ στο Παράλληλο Μηχανογραφικό 2024 – 2025

ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΠΙΚΑ11.07.2024 | 4:12 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Οι τελειόφοιτοι με απολυτήριο Λυκείου, καθώς και οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έχουν τη δυνατότητα φοίτησης στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Καθώς η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του φετινού Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου λήγει την Πέμπτη 18 Ιουλίου, η ΔΥΠΑ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τις ειδικότητες των ΣΑΕΚ από τις οποίες μπορούν να επιλέξουν και αφορούν στο Α’ εξάμηνο κατάρτισης του χειμερινού εξαμήνου 2024: Βοηθός Εργοθεραπείας, Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων, Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας, Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας, Βοηθός Ραδιολογίας Και Ακτινολογίας, Βοηθός Φαρμακείου, Βοηθός Φυσικοθεραπευτή, Γραφιστική Έντυπου Και Ηλεκτρονικών Μέσων, Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου, Ειδικός Αισθητικής & Τέχνης Του Μακιγιάζ, Μουσική Τεχνολογία, Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας, Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας, Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας Στον Τομέα Του Τουρισμού, Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού Γραφείου, Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας, Τέχνη Φωτογραφίας, Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών Και Ονυχοπλαστικής, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/Web Designer-Developer/Video Games), Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef), Τεχνικός Φαρμάκων, Καλλυντικών Και Παρεμφερών Προϊόντων, Φύλακας Μουσείων Και Αρχαιολογικών Χώρων.

Η φοίτηση στις ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ είναι δωρεάν και διαρκεί συνολικά 5 εξάμηνα, τα οποία επιμερίζονται σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και ένα (1) εξάμηνο Αμειβόμενης Πρακτικής Άσκησης. Η κατάρτιση διεξάγεται σε σύγχρονες υποδομές, από έμπειρους εκπαιδευτές ενηλίκων,  ενώ οι απόφοιτοι αποκτούν Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (Ε.Π.Π.), μετά από εξετάσεις πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Οι ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ που μπορούν να επιλεγούν στο παράλληλο μηχανογραφικό είναι: Αγρινίου, Αιγάλεω, Αργολίδας, Βέροιας, Βόλου, Γαλατσίου, Δράμας, Ηρακλείου Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμακίου, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Κηφισιάς, Κομοτηνής, Λαμίας, Λάρισας, Ν. Ηρακλείου Αττικής, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πάτρας, Πτολεμαΐδας, Ρέντη, Ρόδου, Σερρών και Ωραιοκάστρου.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΠΜΔ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr επιλέγοντας “Παράλληλο Μηχανογραφικό για εισαγωγή σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ)”. Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των εισακτέων στα ΑΕΙ και στις ΣΑΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικότητες των ΣΑΕΚ αρμοδιότητας της ΔΥΠΑ Θεσσαλίας (Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας, Λαμίας), οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο και αφορούν στο Α’ εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2024 είναι οι εξής:

 1. ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ ΒΟΛΟΥ
 • Ειδικός Αισθητικής και Τέχνης του Μακιγιάζ
 • Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας
 • Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας
 1. ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
 • Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας
 • Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου
 • Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα / Web Designer-Developer / Video Games)
 1. ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
 • Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας
 • Βοηθός Φαρμακείου
 1. ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ ΛΑΜΙΑΣ
 • Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου
 • Βοηθός Φαρμακείου
 • Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας
 • Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας

Τα στοιχεία επικοινωνίας με τις ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ αρμοδιότητας Θεσσαλίας είναι τα εξής:

ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ ΒΟΛΟΥ:

Αθηνών 64, Πεδίο Άρεως, Βόλος, Τ.Κ. 38334,

τηλ: 2421060744, 2421063793,

e-mail: iek.volos@dypa.gov.gr

ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:

Τρικάλων 226, Τ.Κ. 43131, Καρδίτσα

τηλ: 2441071576

e-mail: iek.karditsa@dypa.gov.gr

ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Ερμογένους 10, Τ.Κ. 41447 Λάρισα

τηλ: 2410564685-6

e-mail: iek.larisa@dypa.gov.gr

ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ ΛΑΜΙΑΣ

Στυλίδος 93. Τ. Κ: 35100, Μεγάλη Βρύση, Λαμία

τηλ: 2231051086

e-mail: iek.lamia@dypa.gov.gr

Σύντομα θα ανακοινωθούν όλες οι προσφερόμενες ειδικότητες αιχμής των ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ, ανεξάρτητα από τη διαδικασία του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (ΠΜΔ).

Περισσότερες πληροφορίες για τις ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ:

https://www.dypa.gov.gr/iek-oaed-arkhiki-epaghghelmatiki-katartisi

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης