Πέμπτη 18.07.2024 | Εορτάζουν: Αιμιλιανός, Αιμίλιος, Αιμιλιανή, Έμμυ, Αιμιλία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ολοκληρώθηκε ενημερωτική δράση στους τρικαλινούς Ρομά

ΤΟΠΙΚΑ14.06.2024 | 3:46 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Οι δράσεις για τη ενημέρωση των ΡΟΜΑ από τους υπευθύνους του Κέντρου Κοινότητας Τρικάλων συνεχίζονται με νέες μορφές ευαισθητοποίησης που στοχεύουν στην πρόληψη.

Οι εκδηλώσεις ενημέρωσης συναντούν ευρεία απήχηση καθώς μεγάλος αριθμός παρακολουθεί για να ενημερωθεί από τους ειδικούς για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τη υγεία.

Ενημερωτική δράση για τον οικογενειακό προγραμματισμό και την αντισύλληψη υλοποιήθηκε στα Παραρτήματα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τρικκαίων, σε συνεργασία με το Μαιευτικό Τμήμα του Κέντρου Υγείας Τρικάλων. Οι μαίες του Κέντρου Υγείας Τρικάλων απευθύνθηκαν στους έφηβους Ρομά όσο και στους ενήλικες ωφελούμενους των Παραρτημάτων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα Ρομά στον Πύργο τη Δευτέρα και στο Παράρτημα Ρομά και Ευπαθών Ομάδων στο Κηπάκι  την Παρασκευή.

Θεματική της δράσης ήταν η ενημέρωση του πληθυσμού για ασφαλείς και αξιόπιστες μεθόδους αντισύλληψης με σκοπό να καταστεί η αναπαραγωγικότητα εκούσια, υπεύθυνη και συνειδητή.

Στα θέματα που τέθηκαν συμπεριλαμβάνονταν η φυσιολογία του γεννητικού συστήματος καθώς και η ατομική υγιεινή, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα με στόχο την πρόληψη. Επίσης αναφορά έγινε στην πρόωρη τεκνοποίηση που είθισται στην πληθυσμιακή ομάδα των Ρομά, καθώς και στις συνέπειες αυτής στο γενετικό σύστημα καθότι  το σώμα είναι  ανώριμο να ανταποκριθεί στις αλλαγές. Οι ωφελούμενοι/ες των Παραρτημάτων έδειξαν  ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού είχαν την δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με το προσωπικό του Κ.Υ  θέτοντας ερωτήματα.

Στόχος της Δράσης είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού Ρομά σε θέματα  Οικογενειακού Προγραμματισμού και Αντισύλληψης  με απώτερη επιδίωξη την προάσπιση της υγείας και της ευημερίας όλων των μελών της οικογένειας.

Εκτός του συνόλου του προσωπικού των παραρτημάτων Ρομά, από τον Δήμο Τρικκαίων παραβρέθηκε η προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικών Πολιτικών και Δημόσιας Υγείας κ. Βέρα Ντάκου.

Ανάλογες εκδηλώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και στο μέλλον.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2021-2027».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης