Τρίτη 16.07.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Παιδικό εργαστήριο στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ09.07.2024 | 4:24 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη. Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο «Η επιστήμη είναι παντού!», με σκοπό τα παιδιά να προβληματιστούν, να διατυπώσουν υποθέσεις, να εξάγουν συμπεράσματα και να πειραματιστούν με απλά υλικά.

Αφού, συζητήσαμε για το έργο διάσημων επιστημόνων, όπως ο Αρχιμήδης, ο Αϊνστάιν, ο Νίκολα Τέσλα, πραγματοποιήσαμε τα δικά μας πειράματα πάνω στην Αρχή του Αρχιμήδη, σύμφωνα με την οποία τα υγρά ασκούν δύναμη σε κάθε σώμα που βυθίζεται μέσα σε αυτά που ονομάζεται άνωση. Πειραματιστήκαμε με αυγά, λεμόνια και λάιμ, παρατηρώντας αν και γιατί βυθίζονται. Στη συνέχεια, φτιάξαμε έναν ανεμοδείκτη, ώστε να παρατηρούμε την κατεύθυνση του αέρα, καθώς και τις περιστροφές που εκτελεί. Όσες περισσότερες οι περιστροφές, τόσο μεγαλύτερη και η ταχύτητα του ανέμου. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τη διαδικασία και έτρεξαν στην αυλή να δοκιμάσουν τον αυτοσχέδιο ανεμοδείκτη!

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης