Τρίτη 16.07.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Πανελλαδικές: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων

ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΠΙΚΑ28.06.2024 | 8:30 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η πολυπόθητη στιγμή για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων πλησίασε, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής θα ανακοινωθούν από το  υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Η αγωνία βρίσκεται στο κόκκινο καθώς οι 1.200 περίπου υποψήφιοι και οι οικογένειες τους αναμένουν την ανακοίνωση των βαθμολογιών που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο σε ένα περίπου μήνα για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι βαθμοί θα αποσταλούν στο κινητό που έχουν δηλώσει οι υποψήφιοι μέσω SMS από το Υπουργείο Παιδείας ενώ παράλληλα θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική εφαρμογή results.it.minedu.gov.gr αλλά και στις σχολικές μονάδες.

Στη 1 το μεσημέρι οι βαθμολογικές καταστάσεις θα αναρτηθούν και στα σχολεία, μονάχα με τους κωδικούς υποψηφίου κι όχι ονομαστικά.

Πολύ σημαντικό για τους υποψηφίους είναι η ανάρτηση των στατιστικών των βαθμολογικών επιδόσεων καθώς θα μπορεί να δώσει μια εικόνα για την φετινή πορεία των βάσεων και θα βοηθήσει τους υποψηφίους στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού.
Αντίστροφα ξεκίνησε να μετρά ο χρόνος και στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων. Οι βαθμολογικές καταστάσεις αναμένεται να αποσταλούν αρχικά στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων, ενώ το πρωί της Παρασκευής θα δοθούν στους διευθυντές των σχολείων που θα σπεύσουν να τις παραλάβουν.

Νωρίς το πρωί αναμένεται να συνεδριάσουν οι λυκειακές επιτροπές των σχολείων, θα εξετάσουν τις βαθμολογικές καταστάσεις και στην συνέχεια με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα αναρτήσουν τις βαθμολογίες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκπαιδευτικών κύκλων και βαθμολογητών οι επιδόσεις των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις κινούνται σε σχετικά μέτρια επίπεδα.

Οριστικό τέλος στην αγωνία των υποψηφίων θα δοθεί τον Αύγουστο με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης