Τρίτη 16.07.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Παπαστεργίου: Έρχεται ο διαγωνισμός για τον Δαίδαλο

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ15.06.2024 | 1:16 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τον Δαίδαλο, τον νέο υπερ-υπολογιστή της Ελλάδας, ενώ ήδη έχει βγει σε διαβούλευση το τεύχος για τις τεχνικές προδιαγραφές των μηχανολογικών» είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου σε τελετή απονομής βραβείων.

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, έκανε έναν παραλληλισμό τονίζοντας πως η χώρα «αναπρογραμματίζεται», σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Στην πραγματικότητα προσπαθούμε να «γράψουμε» τον κώδικα της χώρας από την αρχή, ώστε η Δημόσια Διοίκηση να γίνεται συνεχώς πιο γρήγορη και αποτελεσματική».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης σημειώνοντας πως η χώρα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη νέα εποχή. «Η Ελλάδα δεν πρέπει μόνο να καταναλώνει Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά πρέπει και να την παράγει» τόνισε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «ότι αξιοποιώντας τη γεωπολιτική θέση της χώρας ως σταυροδρόμι τριών Ηπείρων, μπορεί η Ελλάδα να μεταμορφωθεί σε ένα κόμβο καινοτομίας και διακίνησης δεδομένων».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης