Πέμπτη 18.07.2024 | Εορτάζουν: Αιμιλιανός, Αιμίλιος, Αιμιλιανή, Έμμυ, Αιμιλία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Στο e-wallet του gov.gr η ασφαλιστική ικανότητα

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ03.07.2024 | 4:12 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Προσβάσιμη και στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet) του gov.gr θα είναι η ασφαλιστική ικανότητα καθώς και τα σχετικά με αυτήν έγγραφα όπως ανακοινώθηκε με νέα απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σκοπός της απόφασης είναι η ανάγκη διευκόλυνση της πρόσβασης σε πληροφορίες που αφορούν στην Ασφαλιστική Ικανότητα η οποία χορηγείται από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) και γι’ αυτό προστίθενται στο ψηφιακό αποθετήριο εγγράφων (e-wallet) του gov.gr, στοιχεία που αφορούν στην Ασφαλιστική Ικανότητα του Ενιαίου Μητρώου Ασφάλισης-Ασφαλιστικής Ικανότητας «ΑΤΛΑΣ».

Με τη νέα απόφαση:

α) Προστίθενται στο ψηφιακό αποθετήριο εγγράφων του άρθρου 80 του ν. 4954/2022 στοιχεία που αφορούν στην Ασφαλιστική Ικανότητα του Ενιαίου Μητρώου Ασφάλισης-Ασφαλιστικής Ικανότητας «ΑΤΛΑΣ» της παρ. 3 του άρθρου 8 του ν. 4237/2014,

β) καθορίζεται η διαδικασία ανάκλησης και επανέκδοσης των στοιχείων της περ. α’,

γ) προσδιορίζονται οι απαιτούμενες διαλειτουργικότητες με άλλα πληροφοριακά συστήματα και μητρώα του δημόσιου τομέα,

δ) προσδιορίζονται τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφάλεια της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που προστίθενται στο ψηφιακό αποθετήριο του άρθρου 80 του ν. 4954/2022.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης