Παρασκευή 12.07.2024 | Εορτάζουν: Βερονίκη, Βερόνικα, Βέρα, Βερενίκη, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ιλάριος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συνάντηση Μητσοτάκη με Σακελλαροπούλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ05.07.2024 | 4:25 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο περιστατικό άσκησης βίας του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, χωρίς, ωστόσο, να τον κατονομάζει πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουλίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «θα ήθελα να σταθώ σε ένα ζήτημα το οποίο με απασχολεί ιδιαίτερα και έχει να κάνει και με το μήνυμα που οι πολίτες μας έστειλαν στις ευρωεκλογές».

Πρόσθεσε ότι οι πολίτες ζητούν αποτελεσματικότητα, έχουν όμως και υψηλές απαιτήσεις ως προς τη συμπεριφορά, υπογραμμίζοντας πως «τίποτα δεν ενοχλεί τους πολίτες περισσότερο από συμπεριφορές που προβάλλουν μία εικόνα ότι οι πολιτικοί είναι σε διαφορετική συνομοταξία πολιτών, που μπορούν να φέρονται με διαφορετικό τρόπο».

Τέλος υπογράμμισε πως «τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Διότι τραυματίζουν συνολικά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να χτίσουμε ξανά σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες».

Επεσήμανε επίσης για το ζήτημα της αντιμετώπισης της ακρίβειας «είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά έχουμε στοιχεία που δείχνουν όχι απλά περιορισμό του πληθωρισμού αλλά και πραγματική αποκλιμάκωση των τιμών στο σούπερ μάρκετ. Είναι μια πρώτη ενθαρρυντική ένδειξη ότι ο πόλεμος τον οποίο έχουμε κηρύξει στην ακρίβεια αρχίζει και φαίνεται από τα αποτελέσματα. Προφανώς και η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί έως ότου ο πληθωρισμός επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδά του και θα εξακολουθούμε να επιμένουμε σε μία αγορά η οποία λειτουργεί με διαφάνεια, με σωστούς κανόνες, με πραγματικό ανταγωνισμό, χωρίς ολιγοπωλιακές και μονοπωλιακές».

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι με την αφορμή και την είσοδό μας στο νέο ευρωπαϊκό πολιτικό κύκλο «θα επιμείνω στην προσπάθειά μου να υπάρξει ευρωπαϊκή αντιμετώπιση στο ζήτημα των διαφοροποιημένων τιμών των πολυεθνικών επιχειρήσεων έτσι ώστε χώρες που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή περιφέρεια να μην αναγκάζονται να πληρώνουν οι πολίτες τους ακριβότερα για ίδια προϊόντα».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης