Παρασκευή 12.07.2024 | Εορτάζουν: Βερονίκη, Βερόνικα, Βέρα, Βερενίκη, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ιλάριος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των ένστολων

ΤΟΠΙΚΑ28.06.2024 | 8:33 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Παραμένουν οι διαμαρτυρίες των Τρικαλινών αστυνομικών για την  περικοπή του επιδόματος που αφορά στα έξοδα μετεγκατάστασής τους σε περίπτωση απόσπασης.

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία με την οποία μειώθηκε το επίδομα μετεγκατάστασης, δηλαδή η δαπάνη για την κάλυψη αναγκών στέγης, για όσους αστυνομικούς αποσπώνται για διάστημα, συνήθως, μέχρι τριών μηνών, σε άλλη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση από εκείνη, στην οποία υπάγεται η οργανική τους θέση.

Οι Τρικαλινοί αστυνομικοί τονίζουν ότι οι περικοπές αυτές οδηγούν τους συναδέλφους τους στη μισθολογική εξαθλίωση.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων Γιάννης Αναγνώστου η Κυβέρνηση αποφάσισε πριν ένα μήνα να μειώσει το ποσό, γεγονός που δυσκολεύει τη ζωή όσων υπηρετούν σε τουριστικούς προορισμούς.

«Η Κυβέρνηση αιφνιδιαστικά μείωσε το επίδομα από 100 στα 30 ευρώ, μετά από διαμαρτυρίες, το ποσό πήγε στα 45 ευρώ για όλους του καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς να αλλάξει κάτι» τόνισε.

Ο κ. Αναγνώστου υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή αφορά πολλούς Τρικαλινούς αστυνομικούς που υπηρετούν σε νησιά ή στον Έβρο.

Όπως τόνισε με 45 ευρώ, ιδίως του καλοκαιρινούς μήνες και την αυξημένη τουριστική προσέλευση στα νησιά , δε μπορείς να μείνεις πουθενά.

Και πρόσθεσε : «Κάθε καλοκαίρι είναι δεκάδες οι αστυνομικοί που φεύγουν από τα Τρίκαλα για να καλύψουν τις ανάγκες σε μειωμένο προσωπικό σε τουριστικούς προορισμούς».

Οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν

Ο πρόεδρος των Τρικαλινών αστυνομικών διεμήνυσε ότι οι  διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν ως ότου υλοποιηθούν τα αιτήματα τους, ενώ πρόσθεσε ότι λόγω της απουσίας των αστυνομικών το καλοκαίρι υπάρχει μειωμένο προσωπικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων.

«Η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων δεν έχει ιδιαίτερες ελλείψεις σε προσωπικό, ωστόσο τους καλοκαιρινούς μήνες επειδή πολλοί φεύγουν για να υπηρετήσουν σε άλλες υπηρεσίες ή λόγω αδειών, υπάρχει πρόβλημα και θα πρέπει σε κάθε περιοχή να υπάρχει το απαραίτητο αστυνομικό προσωπικό για να καλύπτονται οι όποιες ανάγκες» τόνισε με έμφαση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΑΣΥ είχε πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος για την μείωση της αποζημίωσης διανυκτέρευσης των αποσπασθέντων συναδέλφων τους. Η Ομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση καλούσε τους αρμοδίους «να μην αποτολμήσουν να διαπράξουν ένα έγκλημα εις βάρος της αξιοπρέπειας των συναδέλφων μας, αλλά και της εσωτερικής έννομης τάξης του σώματος».

Ευαγγελία Κάκια

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης