Τρίτη 16.07.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για μη έκδοση αποδείξεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ18.06.2024 | 5:14 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το γκάζι των ελέγχων έχουν πατήσει η εφορία και η ΑΑΔΕ με τον ελεγκτικό μηχανισμό να έχει πάρει «φωτιά» στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και να μοιράζει πρόστιμα και «λουκέτα» από 48 ώρες έως και 10 ημέρες στις επιχειρήσεις που εντοπίζονται να μην κόβουν αποδείξεις ή να μην διαβιβάζουν στην ΑΑΔΕ τα στοιχεία των αποδείξεων λιανικής πώλησης που εκδίδουν από τις ταμειακές μηχανές τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του καταστήματος πώλησης ρούχων γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας στο Σύνταγμα στο οποίο μπήκε 48ωρο λουκέτο καθώς οι φοροελεγκτές εντόπισαν ότι οι ταμειακές μηχανές του καταστήματος για σχεδόν ένα εξάμηνο είχαν  σταματήσει τη διασύνδεση τους με την ΑΑΔΕ και δεν διαβίβασαν 21.100 αποδείξεις, αξίας 576.000 ευρώ.

Ωστόσο, υπάρχουν 15 κατηγορίες επαγγελματιών που λόγω της φύσης της δραστηριότητας τους έχουν εξαιρεθεί από το μέτρο του «σφραγίσματος» της εγκατάστασης για μη έκδοση αποδείξεων αλλά τιμωρούνται με πρόστιμα που κυμαίνονται από 1.000 έως 5.000 ευρώ ανάλογα με την έκταση και τη συχνότητα της παράβασης.

Στη λίστα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων γιατροί, οδοντίατροι, κλινικές και θεραπευτήρια, δικηγόροι, ξενοδοχεία, λογιστές,  φροντιστήρια, γραφεία τελετών, επιχειρήσεις εκμετάλλευσης τουριστικών λεωφορείων, υποθηκοφυλακεία, συμβολαιογραφεία, φαρμακεία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης